Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  O sută de lucrări, în Salonul de Primăvară al Artei Naive
afis arta naiva 2024

O sută de lucrări, în Salonul de Primăvară al Artei Naive

Lucrări de pictură și sculptură vor fi prezentate la Salonul de Primăvarăă al Artei Naive, ajuns la a 33-a ediție, ce va avea loc la Centrul de Cultură „George Apostu” Bacău în 29 martie.

Salonul aduce în atenție mai mult de o sută de lucrări de artă plastică – pictură și sculptură -, realizate de creatori din diferite județe ale țării – Mureș, Vrancea, Maramureș, Bacău, Ilfov, Iași, Brăila, Caraș-Severin, Dâmbovița.

Juriul, alcătuit din personalități artistice din domeniu și prezidat de prof. dr. Aurel Stanciu, va decide asupra celor mai valoroase lucrări, care vor fi premiate. În aceeași zi vor avea loc și un recital folcloric și o lansare de carte, volumul „Patrimoniul Cultural Imaterial al județului Bacău, I. Meșteșuguri”, lucrare de cercetare și documentare de Feodosia Rotaru, specialist în etnografie.

Programul cultural pentru anul 2024 al Centrului de Cultură „George Apostu” se desfăşoară sub genericul „Patrimoniu – valoare și valorizare”.