Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  One-woman-show „Brâncuși, dragostea mea”, la ARCUB
brancusi, dragostea mea, teatru

One-woman-show „Brâncuși, dragostea mea”, la ARCUB

Un one-woman-show despre iubirile lui Constantin Brâncuși, creat şi interpretat de actriţa şi scriitoarea Claudia Motea, va fi prezentat publicului pe 7 decembrie, în Sala Mare a ARCUB.

„Brâncuși, dragostea mea”, regizat de Beatrice Rancea, aduce în prim plan nouă poveşti de iubire din viaţa artistului, trăite în atelierul său din Montparnasse cu femei celebre care i-au fost muze. De la Margit Pogany la Maria Tănase la Peggy Guggengeim, Cella Delavrancea, Eileen Lane, Madame Leonie Ricou, Maria Bonaparte, baroneasa Renee Irana Frachon și Milița Petrașcu, toate cele nouă personaje feminine sunt interpretate de Claudia Motea.

Prezenţa lui Brâncuşi este construită prin cuvinte din scrisorile artistului rostite de actorul Marius Bodochi, pe muzica live interpretată la vioară de Geanina Meragiu şi, la pian, de Adina Cocargeanu.

Lansat în februarie 2022, la împlinirea a 146 de ani de la naşterea lui Constantin Brâncuşi, spectacolul este inspirat de cartea cu acelaşi titlu scrisă de Claudia Motea, tradusă şi publicată în zece limbi.

Biletele au fost puse în vânzare la prețuri variabile, în funcție de categoria de loc, și pot fi achiziționate online de pe acub.ro, bilet.ro și de la casa de bilete ARCUB.