Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Operă de artă renascentistă recent descoperită, vândută la Londra
madonna cu pruncul

Operă de artă renascentistă recent descoperită, vândută la Londra

O operă de artă renascentistă atribuită unui discipol al maestrului Filippino Lippi a fost găsită în casa unei femei în vârstă de 90 de ani și vândută pentru 255.000 de lire sterline la Dawsons Auctioneers din Londra.

Pictura în ulei din secolul 15, intitulată „Imagine cu Madonna și copil”, o prezintă pe Maria cu pruncul Iisus alături de doi îngeri într-un peisaj.

Lucrarea a aparținut unei femei bolnave de demență, care a fost internată anul trecut într-un azil, scrie artnews.com. La scurt timp, Dawsons a început evaluarea bunurilor ei, cu scopul de a le vinde pentru a acoperi cheltuielile medicale.

Fără să știe importanța picturii, femeia cu origini italiene a moștenit-o de la tatăl ei în urmă cu 30 de ani.

Pentru aceasta au fost primite oferte din partea a 20 de persoane, iar prețul mare pentru care a fost vândută sugerează că unele au considerat că ar putea fi pictată chiar de Lippi.

Recordul pentru un tablou de Filippino Lippi este de 2,3 milioane de dolari, stabilit în 2005 la Christie’s New York.