Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Opere care i-au aparţinut actorului Anthony Quinn – în licitaţie, pe 27 februarie
Anthony Quinn

Opere care i-au aparţinut actorului Anthony Quinn – în licitaţie, pe 27 februarie

Evenimentul este organizat de Artemis Gallery. Este vorba de obiecte din culturi diferite, de la opere clasice, lucrări din Asia, pre-columbiene, din Africa şi artă indigenă, potrivit artdaily.com.

O parte dintre câştiguri vor fi donate Fundaţiei “Anthony Quinn”, a cărei misiune este să promoveze rolul educaţiei artistice în dezvoltarea personală şi în îmbunătăţirea sistemelor sociale, culturale, economice.

Anthony Quinn a apărut în peste 180 de filme, în cariera sa care s-a întins pe durata a 55 de ani. Era un colecţionar pasionat, iar iubirea sa pentru artă l-a inspirat să aducă pe ecran personaje precum Zorba, grecul sau Paul Gauguin. Printre locurile sale preferate de filmare s-au numărat Grecia, Spania, Italia, Franţa, Mexicul şi deşerturile din Africa de Nord şi Orientul Mijlociu. Quinn a colecţionat obiecte din diverse perioade sau culturi, pentru a-şi hrăni curiozitatea, inteligenţa şi energia nelimitată, arată cei de la Artemis Gallery.