Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Opere de Picasso cu preţuri de pornire de până la 30 de milioane de dolari – în licitaţie, în Las Vegas

Opere de Picasso cu preţuri de pornire de până la 30 de milioane de dolari – în licitaţie, în Las Vegas

Capodopere semnate de Pablo Picasso din colecţia MGM Resorts vor fi licitate de Sotheby’s pe 23 octombrie, în Las Vegas, la 140 de ani de la naşterea pictorului, în cadrul unui eveniment în premieră, la Hotel Bellagio.

Evenimentul de la final de octombrie este prezentat ca fiind “ cea mai mare şi cea mai importantă licitaţie de artă care a avut loc în Las Vegas”.

Loturile sunt 11 opere ce au fost expuse în cunoscutul restaurant “Picasso” de la Bellagio iar vedeta licitaţiei este “Femme au béret rouge-orange”, un portret al lui Marie-Thérèse Walter, care i-a fost muză a lui Picasso.

“Femme au béret rouge-orange” are un preţ estimat între 20 şi 30 de milioane de dolari. Şi pictura “Homme et enfant” are acelaşi preţ estimat iar “Nature morte au panier de fruits et aux fleurs” şi “Buste d’homme” au estimări între 10 şi 15 milioane de dolari.

Credit foto: www.sothebys.com