Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Opere realizate din resturi de război de cel mai cunoscut sculptor ucrainean, expuse la Paris
mihail reva, paris

Opere realizate din resturi de război de cel mai cunoscut sculptor ucrainean, expuse la Paris

Opere de artă realizate de cel mai cunoscut sculptor ucrainean din resturi de război, precum cartușe de Kalașnikov, fragmente de rachetă, gloanțe și obuze sfărâmate, sunt expuse la Paris.

Mihail Reva, motivat de o tragedie personală pe fondul războiului declanșat de Rusia, a canalizat doi ani de angoasă în opere de artă transformatoare. Din mijlocul rămășițelor provocate de conflictul armat, artistul a fost nevoit să își schimbe complet practica în ziua în care propria casă de la țară a fost distrusă de un atac rusesc.

Reva, originar din Odesa, a transformat mai mult de două tone de resturi de război în artă care exprimă suferința țării lui, potrivit euronews.com.

Lucrările lui monumentale sunt acum expuse în fața și interiorul Hotel de Talleyrand din Paris, unde se află ambasada SUA, ca parte a unei inițiative a Statelor Unite de a se implica din nou în agenția culturală a ONU, UNESCO, cu sediul la Paris, la care a revenit în 2023 după o pauză de câțiva ani.

Credit foto: instagram.com/mikhail_reva