Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Opere remarcabile de Gheza Vida și Mihai Olos, la București
vida olos, mntr

Opere remarcabile de Gheza Vida și Mihai Olos, la București

Opere remarcabile ale artiștilor Gheza Vida și Mihai Olos sunt expuse în Sala Tancred Bănățeanu a Muzeului Național al Țăranului Român, în perioada 11 aprilie – 19 mai.

Vernisajul de la MNȚR al expoziției itinerante „Centrul Artistic Baia Mare în forme, culori și tradiții” va avea loc în 10 aprilie, la ora 18:00. Proiectul a fost inaugurat în 2023, la Muzeul Satului Bănățean, an în care Timișoara a fost Capitală Europeană a Culturii.

Expoziția curatoriată de Robert Strebeli, managerul Muzeul Județean de Artă „Centrul Artistic Baia Mare”, și de Mircea Tancău, muzeograf MNȚR, aduce în atenție 12 lucrări de sculptură, 26 de lucrări de pictură și un desen, opere remarcabile semnate de Gheza Vida și Mihai Olos, doi artiști de geniu ai Maramureșului, înrudiți prin reflecție și manifestare artistică, reprezentativi pentru Centrul Artistic Baia Mare, dar și pentru panorama artei plastice naționale și europene.

În expoziție pot fi urmărite și două materiale vizuale despre cei doi artiști, realizate și oferite de TVR (Vida Gheza – Arhiva TVR) și de directorul Muzeului Național de Artă Contemporană, Călin Dan (MNAC Live Online | Mihai Olos. Între prieteni – video: Dan Iordache).

Lucrările vor fi însoțite de o scenografie realizată de Petronela Fotea, șef secție Conservare și Restaurare, cu obiecte de decor și vestimentație din patrimoniul MNȚR.

Expoziția va putea fi vizitată în Sala Tancred Bănățeanu, până în 19 mai, de miercuri până duminică, între orele 10:00 și 18:00.