Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Operele de tinereţe ale lui Christo, prezentate în premieră la Gagosian Paris
Gagosian Gallery

Operele de tinereţe ale lui Christo, prezentate în premieră la Gagosian Paris

Operele create de rebelul artist Christo în perioada 1958 – 1963 vor fi prezentate în premieră la galeria Gagosian din Paris.

Multe dintre sculpturile cuprinse în expoziţie vor fi admirată pentru prima dată în spaţiul public, anunţă reprezentanţii expoziţiei. Obiectele sunt un „preview” al surselor de inspiraţie şi al temelor care l-au obsedat pe artist de-a lungul carierei, precum cele cuprinse în seriile „Surfaces d’Empaquetage” şi „Cratères”.

Expoziţia va fi deschisă în perioada 10 iunie – 8 octombrie, în galeria pariziană care este aproape de primul atelier pe care Christo l-a avut la Paris.

Maestrul operelor monumentale

Christo s-a mutat la Paris în 1958, unde a deschis primul său atelier într-o cameră destinată menajerelor. Aici a creat primele obiecte împachetate, o temă obsesivă care l-a urmărit toată vaţa.

Şi-a găsit inspiraţia în dialoguri cu personalităţi precum Joseph Beuys, John Cage, Nam June Paik, Pierre Restany şi Karlheinz Stockhausen. În anul venirii la Paris a întâlnit-o pe Jeanne-Claude Denat de Guillebon, care i-a devenit soţie şi parteneră în ceea ce priveşte creaţia. Împreună au intervenit spectaculos în spaţiul public, practic redefinind ideea de opere urbane. Visul lui Christo de a împacheta Arcul de Triumf din Paris i-a fost îndeplinit postum, anul trecut.