Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Procesul de “împachetare” în material reciclabil a Arcului de Triumf din Paris poate fi urmărit live, inclusiv pe site-ul Centrului Pompidou

Procesul de “împachetare” în material reciclabil a Arcului de Triumf din Paris poate fi urmărit live, inclusiv pe site-ul Centrului Pompidou

Arcul de Triumf din Paris va fi “împachetat” în material albastru-argintiu, realizat din substanţe reciclabile, iar procesul poate fi urmărit live pe site-ul Centrului Pompidou.

Întregul proiect este un omagiu adus artiştilor Christo şi Jeanne-Claude, care au avut această idee încă din anii ’60. După ce Jeanne-Claude a murit, în 2009, Christo a hotărât să reactiveze această viziune, în 2017. Ulterior aprobărilor tehnice, echipa creatorului a făcut teste la Arcul de Triumf, în perioada octombrie-decembrie 2019, dar pandemia COVID-19 a oprit acest şantier. La data de 31 mai, 2020, Christo a murit, dar şantierul pe care l-a visat atâta timp a fost dechis pe data de 15 iulie, 2021, având, astfel şi o dimensiune omagială.

De altfel, demersul este descris de Centrul Pompidou ca fiind “colosal”, cu o mie de persoane mobilizate, trei echipe care lucrează non-stop, 25.000 de metri pătraţi de pânză din material reciclabil albastru-argintiu şi 3.000 de metri de frânghie roşie, tot din material reciclabil.

În prezent, au fost ridicate schele pe monumentul înconjurat de traficul parizian.

Instalaţia poate fi admirată în perioada 18 septembrie-3 octombrie, iar biletele pentru acces pot fi cumpărate de pe site-ul Centrului Monumentelor Naţionale din Franţa.

De asemenea, Centrul Pompidou găzduieşte lucrările lui Christo până pe 3 octombrie.

Credit foto: Facebook/ Centre Pompidou