Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
„Our Selves” – expoziţie de fotografii realizate de artiste, la MoMA

„Our Selves” – expoziţie de fotografii realizate de artiste, la MoMA

„Our Selves”, o expoziţie de fotografii realizate de artiste, din colecţia alcătuită de Helen Kornblum, va fi prezentată la The Museum of Modern Art (MoMA) din New York.

Evenimentul explorează modul în care femeile au folosit fotografia ca instrument de rezistenţă, scriu cei de la MoMA şi creează legături între arta fotografică, lupta pentru drepturile civile şi feminism.

„Imaginea fetei bune este  în aceeaşi măsură un bun de consum ca şi imaginea fetei rele (…) dar între aceste două imagini trebuie să existe un spaţiu pentru discursul critic”, scria artista Silvia Kolbowski în 1984.

La MoMa vor putea fi admirate fotografii vechi de până la 100 de ani, de la lucrările documentare semnate de Frances Benjamin, despre segregarea în sistemul educaţional american, până la Cara Romero, care prezintă arta indigenă în diversitatea sa.

Expoziţia poate fi vizitată între 16 aprilie şi 2 octombrie.