Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Palatele reginei Maria de la Cotroceni și Balcic, într-o expoziție deschisă în Bulgaria
anastasia stoiciu

Palatele reginei Maria de la Cotroceni și Balcic, într-o expoziție deschisă în Bulgaria

Expoziția de grafică „Balchik 2023ˮ cu lucrări ale artistei Anastasia Stoiciu este deschisă până pe 30 mai la Castelul Reginei Maria de la Balcic, în galeria „Tunelul” din Centrul Cultural Dvoreca.

Tematica expoziției este peisajul urban, respectiv palatele reginei Maria de la Cotroceni și de la Balcic și promovarea Palatului Cotroceni ca destinație turistică. Expoziția cuprinde mai mult de 50 de lucrări de grafică-gravură, acuarelă, tehnici mixte, print și afiș.

În zilele de 27 și 28 mai, Anastasia Stoiciu va organiza tururi ghidate de tip atelier, intitulate „Balchik 2023 în culori și tehnici de grafică”, unde va prezenta tehnicile folosite în realizarea lucrărilor expuse.

Scurtă biografie Anastasia Stoiciu

Anastasia Stoiciu este membră a Uniunii Artiștilor Plastici din România, doctor în Arte Vizuale și muzeograf la Muzeul Național Cotroceni. A fost coordanatorul proiectului „România 160. Unirea Principatelor Române” ce a avut loc la Muzeul Național Cotroceni în ianuarie 2019. Tot în 2019, ea a fost coordonatorul proiectului „Conexiuni Convergente. Artă Contemporană Republica Moldova”.

Artista a mai participat la numeroase expoziții de grup, naționale și internaționale. A obținut, printre altele, Premiul pentru Cultură acordat de Comisia Națională a României pentru UNESCO, pentru merite excepționale în organizarea și promovarea simpozionului Ex Libris Brâncuși 2016 – 2026, medalia „Constantin Popescu”, în decembrie 2016, acordată de Consiliul Județean Dâmbovița „pentru susținerea și promovarea gravurii prin diverse manifestări culturale de profil cu caracter național și internațional”, și premiul de excelență „pentru merite deosebite în organizarea Simpozionului Ex Libris Brâncuși”, în cadrul muzeului de Artă Ploiești, în septembrie 2016.