Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Peisaje din Israel și România pictate de Saher Khayouf, expuse la Tel Aviv
expozitie saher khayouf

Peisaje din Israel și România pictate de Saher Khayouf, expuse la Tel Aviv

Peisaje din Israel și România pictate de Saher Khayouf vor fi expuse la galeria Institutului Cultural Român de la Tel Aviv în perioada 29 august – 29 septembrie.

Expoziția de pictură „Profunzimea perspectivei” a artistului israelian Saher Khayouf este o privire retrospectivă asupra diferitelor perioade de creație ale artistului și conține picturi în ulei și acuarele pe teme clasice, precum peisaje din Israel – cu accent pe orașele Ierusalim, Haifa și Asafiyia (orașul natal al artistului) -, precum și din România – din zona Ardealului, pe care artistul o cunoaște din timpul doctoratului realizat la Universitatea Babeș Bolyai din Cluj-Napoca și pe care o ilustrează în detaliu în picturile sale.

Curatorul expoziției este Andreea Soare, iar Rami Azzam este director artistic.

Saher Khayouf, între artă și securitate națională

Personalitate în comunitatea druză din Israel, Saher Khayouf și-a descoperit și cultivat din tinerețe pasiunea și talentul pentru artele plastice. Este licențiat în management și are studii de master în pedagogie, iar în prezent activează în domeniul juridic și al securității naționale.

A studiat pictura la Universitatea din Haifa și este președintele Uniunii Artiștilor din Carmel.

Saher Khayouf a participat la multe expoziții colective israeliene și internaționale. În urma doctoratului realizat în România, a păstrat o afinitate pentru peisajele românești și pentru calitatea învățământului universitar. De aceea a încurajat și susținut, de-a lungul timpului, mulți tineri din comunitatea druză să aplice la studii la universitățile din România.