Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Pendleton și Venus Williams, licitație pentru conservarea casei Ninei Simone
casa nina simone, foto nancy pierce, national trust for historic preservation

Pendleton și Venus Williams, licitație pentru conservarea casei Ninei Simone

Artistul Adam Pendleton și campioana de tenis Venus Williams, colecționară de artă, vor organiza o licitație caritabilă în cadrul unei gale de binefacere găzduite de Pace Gallery în această primăvară.

Licitația, organizată împreună cu Sotheby’s, va avea loc pe 20 mai la sediul principal al galeriei din New York și va sprijini un proiect de conservare a casei în care a copilărit Nina Simone, una dintre cele mai importante cântărețe-compozitoare de culoare și activiste pentru drepturile civile.

În urmă cu câteva luni, Pendleton a abordat pe Pace, care îl reprezintă, cu ideea de a organiza un eveniment în beneficiul conservării casei, pe care el, împreună cu artiștii Ellen Gallagher, Rashid Johnson și Julie Mehretu, a cumpărat-o cu 95.000 de dolari în 2017. În anul următor, National Trust for Historic Preservation a desemnat casa din scânduri, situată în Tryon (Carolina de Nord), drept „comoară națională”.

Mary Weatherford, Stanley Whitney, Robert Longo și Cecily Brown, în licitație

Fondul de acțiune pentru patrimoniul cultural afro-american, un program al National Trust care reprezintă cel mai mare efort de acest fel dedicat conservării siturilor istorice afro-americane, a condus proiectul care are ca scop restaurarea locului de naștere al Ninei Simone.

Pe lângă lucrările de artă ale lui Adam Pendleton, Ellen Gallagher, Rashid Johnson și Julie Mehretu, licitația va include lucrări create de Mary Weatherford, Stanley Whitney, Robert Longo și Cecily Brown, potrivit artnews.com. Câteva dintre acestea vor fi expuse la Pace între 12 și 22 mai, perioada în care va avea loc partea online a vânzării.

„Fiecare dintre artiștii pe care Adam și cu mine i-am selectat pentru licitație are o voce unică și puternică, iar noi am fost mișcați de generozitatea și entuziasmul lor pentru această cauză importantă”, a transmis Venus Williams într-un comunicat.

Credit foto: National Trust for Historic Preservation