Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Marina Abramović își va relua performance-ul „The Artist is Present”, fondurile strânse urmând să fie donate Ucrainei

Marina Abramović își va relua performance-ul „The Artist is Present”, fondurile strânse urmând să fie donate Ucrainei

Celebrul performance al Marinei Abramović, „The Artist is Present”, care aduce faţă în faţă publicul şi artista, va avea loc la Sean Kelly Gallery, unde este prezentată o retrospectivă a operei creatoarei, arată Art News.

Cei care doresc să participe la respectivul performance pot licita, până pe 25 martie, pe platforma Artsy. O fotografie cu momentul respectiv va fi realizată de Marco Anelli, care a documentat şi performance-ul original de la MoMA, în urmă cu 12 ani. Astfel, cei care vor lua parte la evenimentul caritabil vor primi şi o fotografie înrămată, cu autografele lui Abramović şi Anelli şi un exemplar al albumului celui din urmă, „Portraits in the Presence of Marina Abramović”. Suma pentru accesul la performance a depăşit 10.000 de dolari.

Încasările din urma acestei licitaţii vor fi transferate către Direct Relief, care colaborează cu autorităţile ucrainene.

Credit foto: Artsy