Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  „Performing 89. Stări de deziluzie” de la Timișoara, vizitată de 3.500 de persoane
performing 89, foto seba tataru

„Performing 89. Stări de deziluzie” de la Timișoara, vizitată de 3.500 de persoane

Expoziția „Performing 89. Stări de deziluzie” organizată de Institutul Prezentului la Faber din Timișoara a fost vizitată de mai mult de 3.500 de persoane în 45 de zile în care au avut loc și tururi ghidate, evenimente – concerte, proiecții de film, prezentări și dezbateri pe tema anilor ‘90.

În plus, au avut loc nouă ateliere dedicate elevilor de la școli din Timișoara, în cadrul cărora mai mult de 80 de copii au vizitat expoziția și au fost ghidați de mediatori specializați care au propus un contact adaptat și interactiv cu istoria anilor ‘90.

Lucrări semnate de artiști din România, Serbia și Ungaria, precum Apsolutno, Balázs Beöthy, Nikola Džafo, Miomir Grujić Fleka, FIA Art Group, Teodor Graur, Róza El-Hassan, Big Hope, Iosif Király, Led Art, Little Warsaw, Dan Mihălţianu, Saša Marković Mikrob, Csaba Nemes, Vesna Pavlović, Lia Perjovschi, Dan Perjovschi, Škart, subREAL, Újlak și Sorin Vreme au fost cuprinse în expoziția „Performing 89. Stări de deziluzie”.

Ea a inclus o selecţie de lucrări realizate în diverse medii prin care artiștii vorbesc despre istoriile complicate trăite în anii 1990, în urma schimbărilor politice și sociale de după 1989 – mai exact 12 instalații, cuprinzând aproximativ 150 de obiecte, 171 de fotografii, grafică pe hârtie și desen direct pe perete, 68 de minute de lucrări video, 139 minute de lucrări audio.

Performing 89. Stări de deziluzie” a făcut parte din programul cultural naţional „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023”.

Credit foto: Seba Tătaru