Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Personalități ale artei contemporane, omagiate la Florența
florence,,italy, ,april,5,,2022:,inner,courtyard,of,the

Personalități ale artei contemporane, omagiate la Florența

Mai mult de 70 de lucrări ale unor artiști contemporani italieni și internaționali de marcă, printre care Maurizio Cattelan, Cindy Sherman, Damien Hirst, Lara Favaretto, William Kentridge, Berlinde De Bruyckere, Sarah Lucas și Lynette Yiadom-Boakye, marchează a 30-a aniversare a colecției Sandretto Re Rebaudengo, una dintre cele mai cunoscute și prestigioase colecții de artă contemporană din lume.

Fondazione Palazzo Strozzi și Fondazione Sandretto Re Rebaudengo au colaborat pentru a sărbători unele dintre personalitățile de marcă ale artei contemporane în cadrul expoziției „Reaching for the Stars. From Maurizio Cattelan to Lynette Yiadom Boakye”, deschisă la palatul din Florența până pe 18 iunie.

Curatoriată de Arturo Galansino, directorul general al Fondazione Palazzo Strozzi, expoziția explorează cele mai importante tensiuni din artă printr-o constelație de lucrări expuse în fiecare spațiu din Palazzo Strozzi – pictură, sculptură, instalații, fotografie, video și performance art.

Reaching for the Stars: expoziția

Prin ochii a mai mult de 50 de artiști din întreaga lume, expoziția își propune să ofere vizitatorilor ocazia de a reflecta asupra prezentului și viitorului artei, prezentând în mod deschis varietatea, evoluția și relația acesteia cu societatea contemporană.

„Reaching for the Stars” implică și invadează fiecare spațiu din Palazzo Strozzi, de la Piano Nobile la Strozzina și curtea renascentistă a palatului. Aici este găzduită „GONOGO”, o nouă instalație a artistei Goshka Macuga sub forma unei rachete spațiale monumentale care invită vizitatorii să se îmbarce într-o călătorie cu numeroase semnificații.

Expoziția include lucrări importante ale unor artiști britanici precum Damien Hirst, Anish Kapoor și Sarah Lucas, alături de o selecție substanțială de lucrări ale lui Maurizio Cattelan, un artist a cărui operă este crucială pentru orice înțelegere a artei italiene contemporane, alături de lucrări ale unor artiști precum Paola Pivi și Lara Favaretto. În paralel, expoziția se desfășoară printre secțiuni care explorează identitatea, corpul și miturile contemporane, abordând teme precum fragilitatea și alienarea, discriminarea rasială și de gen și relația dintre comunitate și individ, cu lucrări iconice ale unor artiști precum Cindy Sherman, Barbara Kruger, Pawel Althamer și Shirin Neshat.

„Reaching for the Stars” este rezultatul unui proiect bazat pe crearea unei platforme de experimentare și participare. Expunerea lucrărilor colecției se asociază cu lucrări noi create special pentru această prezentare și cu un program amplu de activități pentru public.