Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Peter Doig, invitat special al Musée d’Orsay
Musée d’Orsay, ilustraţie, Curatorial

Peter Doig, invitat special al Musée d’Orsay

Artistul scoțian Peter Doig a fost propus de Christophe Leribault, președintele Musée d’Orsay și Musée de l’Orangerie din Paris, să fie artistul invitat în programul contemporan al Musée d’Orsay în această toamnă, cu o amplă expoziție în două părți care va fi venisată pe 17 octombrie 2023.

Prima parte a expoziției va cuprinde 11 lucrări create de Doig în ultimii douăzeci de ani, despre care artistul crede că au o tangență cu colecția Muzeului d’Orsay, ce vor fi expuse împreună pentru prima dată. Pentru a însoți prezentarea propriilor sale lucrări, cea de-a doua parte a expoziției va include o selecție de opere din colecția muzeului, curatoriată de Doig, inspirată de relația sa artistică cu artiștii și operele instituției pariziene.

Prezentate într-un spațiu din Musée d’Orsay care pune în valoare arhitectura originală a fostei gări, cele două părți ale expoziției vor fi în săli separate, creând o conversație în jurul expresiilor moderne și postmoderne în pictură și a schimbărilor mai ample din istoria picturii din ultimii 160 de ani. Mai multe detalii vor fi comunicate în curând.