Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Pictorul și sculptorul german Anselm Kiefer, subiectul unui documentar marca Wim Wenders
anselm kiefer, doc

Pictorul și sculptorul german Anselm Kiefer, subiectul unui documentar marca Wim Wenders

Pictorul și sculptorul german Anselm Kiefer este subiectul celui mai nou film semnat de Wim Wenders, un documentar filmat în 3D și la rezoluție 6K.

În „Anselm”, Wim Wenders îl prezintă pe artistul care realizează lucrări la o scară cu adevărat grandioasă. Documentarul, care a avut premiera la Festivalul de Film de la Cannes, va rula weekendul acesta la Festivalul de Film Telluride, unde Wenders va primi distincția Silver Medallion Award, care recunoaște realizările din cariera sa.

„Anselm” prezintă o experiență cinematografică a operei artistului care explorează existența umană și natura ciclică a istoriei, inspirată de literatură, poezie, filozofie, știință, mitologie și religie, potrivit unui sinopsis al filmului. „Mai mult de doi ani, Wenders a urmărit drumul lui Kiefer din Germania natală până la actuala lui casă din Franța, conectând etapele vieții sale cu locurile esențiale ale carierei lui care se întinde pe mai mult de cinci decenii”.

Kiefer, „un om care nu se teme să picteze orice”

„Este un om căruia nu îi este frică să picteze orice. Poate picta universul și poate picta formule matematice, poate picta istoria și poate picta mituri, biologie, alchimie. Nu îi este teamă ca niciuna dintre cunoștințele umane să intre în pictură sau sculptură. El poate folosi întreaga cunoaștere a omenirii, mitică și științifică, pentru a produce o pictură care să dezvăluie ceva din aceasta”, a declarat Wenders despre Anselm Kiefer, potrivit deadline.com.

Lungmetrajul produs de Sideshow și Janus Films va fi lansat în anumite cinematografe din SUA pe 8 decembrie. Filmul despre Anselm Kiefer va fi distribuit și în mai multe teritorii europene, precum Franța, Germania, Italia, Portugalia și Grecia, dar și în Canada și China.