Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Pictură și gravură de Marieta Besu, la Muzeul de Artă Constanța
marieta besu, expozitie, constanta

Pictură și gravură de Marieta Besu, la Muzeul de Artă Constanța

O expoziție cu lucrări de pictură și gravură de Marieta Besu va fi deschisă la Muzeul de Artă Constanța în perioada 8 decembrie și 4 ianuarie.

„Țărmuri, nori și flori”, curatoriată de Ana Amelia Dincă, va fi vernisată pe 8 decembrie, la ora 15:00, când va avea loc și un moment poetic susținut de Iulia Mihalcea.

Natura ca măsură a existenței în pictura Marietei Besu

Ana Amelia Dincă spune despre artistă: „Personalitatea artistică a Marietei Besu are mai multe chei de descifrare. Una dintre acestea deschide zona picturii, a cromaticii și a unor teme de care artista se simte atașată. Însă, venind din zona graficii, desenul rămâne armătura peste care se pliază lumea vegetală, omul și spațiul acvatic, teme recurente, aparținând percepției sale sensibile. De mai multe ori, Marieta Besu ne-a propus pictura ca un mod de a-și reinventa lumea pe care o observă îndeaproape, simțindu-i pulsul recuperat în spații moderne de interpretare a formei, adaptate personalității mereu surprinzătoare. Cadrele vizuale ample sau amănuntele care se răsfrâng asupra penelului său și care vin din exterior sau din daimonul său interior, corespund admirației pe care o are față de imaginile din proximitate, inmagazinate și filtrate de o îndelungată experiență la șevalet”.