Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Pictură și instalație de Ioana Aron, la MNȚRplusC
ioana aron

Pictură și instalație de Ioana Aron, la MNȚRplusC

Expoziția „Cave of Forgotten Dreams” a artistei Ioana Aron poate fi vizitată în spațiul MNȚRplusC, aflat la subsolul Cinematografului Muzeul Țăranului din București.

Curatoriată de Călina Coman, expoziția reunește lucrări de pictură, instalație cu material textil avant la lettre.

„Cum înțelegi o poveste când o vezi pentru prima dată? Ce faci când nu o înțelegi prea bine? Cave of Forgotten Dreams? Cum arată ficțiunea subterană? Câte roluri își asumă un artist? Cât de departe – poate, dar – cât de adânc se duc pasiunile? (…) Fundamentarea interioară, echivalentă unei gândiri poetice, o arată pe Ioana Aron ca pe o forță vie, proprie naturii umane. Sunt mesajele înscrise în panorama unui spectacol vizual cele care-i alătură creațiile prodigioase pe raftul istoriei artei, lângă artiste ca Jenny Holzer și Sophie Calle. Este instalația avant la lettre, seducătoare și senzuală, care pune în scenă demnitatea lumii sensibile. Multidisciplinară este atunci când, pe neprevăzute, lasă în urmă Mitul peșterii și ajunge în plin decor de secol XX”, spune Călina Coman.

Expoziția poate fi vizitată până pe 10 septembrie, la cerere, cu o programare în prealabil (0726.343.263). Intrarea este liberă.