Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Picturi create de Michael Chow, faimos proprietar de restaurante și prieten al starurilor din artă, expuse în Dubai
m picturi

Picturi create de Michael Chow, faimos proprietar de restaurante și prieten al starurilor din artă, expuse în Dubai

Picturi create de Michael Chow, faimos proprietar de restaurant și prieten al starurilor din artă, cunoscut drept M, vor fi expuse la Sotheby’s Dubai în perioada 30 mai – 1 iulie.

Zugrăvit de unii ca Jean-Michel Basquiat și Andy Warhol, „M” a revenit după multe decenii în fața pânzei și acum o serie de picturi abstracte ale lui sunt prezentate publicului.

Pe parcursul vieții, M a inspirat numeroase tablouri semnate de Andy Warhol, Jean-Michel Basquiat, David Hockney și Ed Ruscha, iar acum, după o pauză îndelungată, pictează din nou, revenind la pasiunea sa. În plus, potrivit șefului Sotheby’s UAE, anul viitor în Riad va fi deschis un restaurant Mr. Chow.

m, by warhol, basquiat

M, văzut de Warhol și Basquiat

Aceasta este prima lui expoziție în Orientul Mijlociu. Expoziția este alcătuită din două segmente. Primul nivel va cuprinde o serie de pânze mixed media, pentru care a folosit diverse materiale. Al doilea nivel va fi dedicat numeroaselor lucrări pe hârtie.

M s-a născut în China, fiu al maestrului Zhou Xing de la Opera din Beijing. S-a mutat în tinerețe la Londra pentru a studia arhitectura la Saint Martin School of Design. Și-a deschis aici primul restaurant în 1968 și acesta a devenit o atracție pentru celebritățile lumii artei. Alte restaurante au urmat în Beverly Hills, New York, Miami și Las Vegas.