Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Picturi de Cézanne vor fi prezentate în premieră în Marea Britanie, la Tate Modern
cezanne pommes

Picturi de Cézanne vor fi prezentate în premieră în Marea Britanie, la Tate Modern

Picturi de Paul Cézanne vor fi prezentate în premieră în Marea Britanie, la Tate Modern, în această toamnă, informează The Guardian.

Expoziţia – eveniment cuprinde 22 de picturi care nu au mai fost expuse în Regat.

Printre acestea se regăseşte şi pictura  „Nature morte au compotier” („Natură moartă cu fructieră”), care a fost împrumutată de la MoMA din New York. Opera l-a pus de altfel pe Cézanne pe lista celor mai importanţi artişti europeni ai vremurilor sale.

„Nature morte au compotier” i-a aparţinut la un moment dat lui Paul Gauguin

Acesta chiar a realizat pictura „Portrait de femme à la nature morte de Cézanne”, pentru a-i aduce un omagiu maestrului. De altfel, Gauguin spunea că pictura lui Cézanne este „o perlă”, „lumina ochilor” săi, dar a fost obligat să o vândă, pentru a plăti diverse servicii medicale

În total, la Tate Modern vor fi prezentate 80 de opere – picturi, acuarele, desene- care vor trasa parcursul vieţii şi carierei lui Cézanne.

Expoziţia va fi deschisă în perioada 5 octombrie – 12 martie 2023, iar preţul unui bilet de acces este de 22 de lire sterline.

Credit foto: Tate – Paul Cézanne: „Le panier de pommes”