Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Hărți din patrimoniul MNHCV, interpretate în ulei pe pânză
expozitie mnhcv culoarea timpului pe harta

Hărți din patrimoniul MNHCV, interpretate în ulei pe pânză

Picturi ale lui Genu Berlo ce interpretează hărți din patrimoniul Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi sunt reunite într-o expoziție temporară vernisată pe 24 martie.

„Culoarea timpului pe hartă” este curatoriată de Călin Nicolae Vasilescu.

Berlo va expune o serie de lucrări ce interpretează într-o manieră personală hărți aflate în patrimoniul muzeului. Proiectul expozițional este un experiment interpretativ de juxtapunere a rezultatelor practicii cartografice cu cele ale practicii picturii în ulei pe pânză, în scopul relevării aspectelor marginalizate în cadrul ambelor domenii.

Genu (Eugen) Berlo (n. 1975) activează în România și Statele Unite. A studiat matematica, arhitectura și artele plastice. Lucrările lui de pictură și grafică reflectă fascinația pentru linie, culoare, spațiu și complexitatea relațiilor pe care acestea le generează.

Expoziţia va fi deschisă în perioada 25 martie – 25 iunie 2023, iar programul de vizitare este de miercuri până duminică, între orele 10:00 și 18:00.