Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  „Pikachu cu pălărie de fetru gri” revine la Van Gogh Museum cu măsuri sporite de siguranță
pikachu inspired by van gogh's self portrait with grey felt hat de naoyo kimura, pokemon

„Pikachu cu pălărie de fetru gri” revine la Van Gogh Museum cu măsuri sporite de siguranță

Felicitările Pokémon vor reveni luna viitoare în magazinul de cadouri al Van Gogh Museum cu măsuri sporite de siguranță, după ce toamna trecută instituția din Amsterdam anunțase că nu va mai produce și comercializa cartolinele realizate în colaborare cu gigantul japonez, după ce mai multe persoane au creat ceea ce muzeul a descris drept „o situație nedorită”.

Destinat să promoveze un program special de evenimente cu tematică Pokémon la Muzeul Van Gogh din Amsterdam, felicitările în ediție limitată au fost retrase anul trecut, după haosul creat de vizitatori  la muzeu. Aparent, mulți dintre acești presupuși fani Pokémon sperau să pună mâna pe cât mai multe dintre aceste obiecte de colecție rare pentru a le revinde pe eBay și a obține un profit mare. Se pare că unele cartoline se vindeau cu până la 600 de dolari.

„Pikachu cu pălărie de fetru gri/ Pikachu with Grey Felt Hat”, în ediție limitată, a fost creată după autoportretul din 1887 al lui Vincent van Gogh.

Felicitările, date fanilor adevărați

În luna februarie, anumite magazine din Olanda vor primi noi stocuri de felicitări destinate doar fanilor legitimi, potrivit Artnet News.
Deși Pokémon nu confirmase știrea, site-ul online de fani Pokébeach a scris că distribuitorii mărcii japoneze au luat legătura cu magazinele de jocuri olandeze oferindu-le 100 de exemplare ale prețiosului card ce vor fi date gratuit clienților care cheltuiesc cel puțin 30 de euro pe produse Pokémon.

De când zvonurile despre această relansare au început să se răspândească printre fani, prețurile de revânzare online pentru autoportretul post-impresionist al lui Pikachu se pare că au început să scadă ușor, de la aproximativ 170 de dolari la 150 de dolari, potrivit TheGamer. Alte produse „Pikachu cu pălărie din fetru gri” oferite de Muzeul Van Gogh au fost jucării din pluș, tricouri, cărți de colorat, genți și caiete, dar niciuna dintre acestea nu a fost la fel de solicitată ca felicitarea în ediție limitată.

Populare încă din anii 1990, cartolinele Pokémon sunt încă obiecte de colecție foarte căutate, care se vând adesea cu mult mai mult decât valoarea lor nominală pe piața secundară. Un set nedeschis din prima ediție a fost vândut cu 408.000 de dolari la Heritage Auctions din Dallas la începutul anului 2021.