Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Van Gogh Museum renunță la felicitările Pokémon, din cauza haosului creat
pokemon, van gogh museum

Van Gogh Museum renunță la felicitările Pokémon, din cauza haosului creat

Muzeul Van Gogh din Amsterdam a anunțat că nu va mai produce și comercializa felicitările realizate în colaborare cu gigantul japonez Pokémon, după ce un „grup de persoane” a invadat magazinul de cadouri, creând ceea ce muzeul a descris drept „o situație nedorită”.

Fanii Pokémon au venit la muzeu pentru produsele inspirate de opera lui Vincent van Gogh, în care popularele creaturi ale brandului erau plasate în contextul celor mai cunoscute lucrări ale artistului – inclusiv „Floarea soarelui” (1889) și „Dormitorul” (1888) – dar adevărata comoară a fost cartolina în ediție limitată „Pikachu cu pălărie de fetru gri”, inspirată de autoportretul cu același titlu al artistului, care era oferită la fiecare achiziție.

Înregistrările din ziua lansării colaborării, în urmă cu câteva săptămâni, au arătat un magazin de suvenire plin, în care clienții se prăbușeau unii peste alții pentru obiectele inspirate de van Gogh.

„Muzeul Van Gogh și Pokémon Company International iau foarte în serios siguranța vizitatorilor și a angajaților”, a scris muzeul pe site-ul său. „Ca urmare a incidentelor recente în care un mic grup de indivizi a creat o situație nedorită, am luat decizia dificilă de a nu mai pune la dispoziție în muzeu cartolinele promoționale speciale Pikachu X Van Gogh Museum”.

Colaborarea dintre cele două entități presupune mai multe activități, iar ea va continua până la începutul lunii ianuarie.

„Toate activitățile Pokémon vor continua să fie disponibile pe durata colaborării până la 7 ianuarie 2024. Vizitatorii pot încerca vânătoarea de comori din aventura Pokémon, pot vedea picturile Pokémon inspirate de Van Gogh și își pot desena propriul Pikachu. De asemenea, există și alte activități pentru familii în timpul vacanței școlare de toamnă”, a mai precizat muzeul.