Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Poezie și artă performativă, la Cabinet 44
cabinet 44

Poezie și artă performativă, la Cabinet 44

Un performance semnat de Cosmina Moroșan și Anticorp Solar va avea loc pe 24 iunie, de la ora 18:00, la Cabinet 44 din cadrul Atelierelor Malmaison.

Cosmina Moroșan lucrează cu poezia și arta performativă. În 2017, a publicat „Beatitudine” (eseu politic) și în 2021 și-a încheiat teza de doctorat „A simți deleuzian. Schizanaliza practicilor literare experimentale”. Trăiește și cercetează teritorii dintre orașe ori provincii, între concepte și senzații, preferând practici formulate în micro-echipe deschise. Din 2016 a performat în diverse spații de artă din București și Praga.

Anticorp Solar lucrează în mediul vizual, sonor (înregistrări de teren, acțiuni acustice) și performativ cu o preocupare pentru text (notițe, etimologie plurală). În practica sa străbate conceptul de vitalitate a spațiului, ludic, populat de entități-evenimente: obiecte (congregații de fotoni, spărturi și dâre), inter-ființe („a gândi cu ȘI”) și micro-zgomote (iterări deraiate, asimetrii la mantinelă). Din 2017, a expus și a colaborat cu publicații (vizual) și a performat în București și Praga.

Din 2018, Anticorp Solar și Cosmina Moroșan colaborează în parcurgerea cartierelor, făcând observări domestice, accelerări nomade și spații de artă, precum ODD, Meet Factory (Praga) și CNDB.

Cabinet 44 este un spațiu hibrid care funcționează în principal ca extensie de atelier pentru artiștii fondatori și urmărește să se dezvolte organic într-un spațiu dedicat proiectelor, schimburilor și dialogurilor dintre artiști.

Coordonatori sunt Adelina Ivan, Ioana Gheorghiu, Ramon Sadîc și Virginia Toma.