Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Portret al lui DiCaprio creat de Hirst în seria „Spin”, vândut pentru mai mult de 1 milion de euro
damien hirst, portrait leonardo dicaprio looking away (2016)

Portret al lui DiCaprio creat de Hirst în seria „Spin”, vândut pentru mai mult de 1 milion de euro

Un portret al actorului Leonardo DiCaprio pictat de artistul Damien Hirst pe baza lucrărilor sale din seria „Spin” a fost vândut cu mai mult de 1 milion de euro la o licitație caritabilă. Tabloul a fost creat în 2016 și a fost semnat atât de DiCaprio, cât și de Hirst.

Portretul a fost vândut la gala amfAR de la Cannes, în sprijinul strângerii de fonduri pentru cercetarea în domeniul SIDA.

Lucrarea a fost cumpărată pentru 1,2 milioane de euro și a fost donată de colecționarul Christian Levett, care a anunțat pe Instagram că a cumpărat piesa la o petrecere a lui DiCaprio în St Tropez, în 2016, organizată de Lisa Schiff, fosta consilieră de artă a actorului, care a fost și ea în atenția presei recent pentru o serie de vânzări frauduloase de artă.

La începutul acestui an, Hirst a lansat „Beautiful Paintings”, serie în cadrul căreia cumpărătorii au avut posibilitatea să își aleagă propria combinație de culori, stiluri, forme, dimensiuni și medii pentru a genera propriile picturi unice, fie fizic, fie ca NFT. Colecția a realizat vânzări în valoare de 20 de milioane de dolari.

Damien Hirst (n. 7 iunie 1965) este artist, antreprenor și colecționar de artă, exponent important al Young British Artists – YBA, grup care a dominat scena artistică din Marea Britanie în anii 1990.

De la debut, Damien Hirst a creat instalații, sculpturi, picturi și desene care examinează relațiile complexe dintre artă și frumusețe, religie și știință, precum și viață și moarte. De la picturi în serie de pete multicolore la specimene de animale conservate în rezervoare de formaldehidă, lucrările lui provoacă convingerile contemporane, urmărind incertitudinile care se află în centrul experienței umane.