Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Portretul lui Harry Styles realizat de Hockney va fi expus la National Portrait Gallery
david hockney harry styles.3b281d58

Portretul lui Harry Styles realizat de Hockney va fi expus la National Portrait Gallery

Un portret al lui Harry Styles realizat de artistul britanic David Hockney se va afla printre noile lucrări expuse din 2 noiembrie la National Portrait Gallery, după recenta renovare a muzeului, în expoziția „David Hockney: Drawing from Life”.

În luna mai a anului trecut, Hockney a petrecut două zile în studioul său din Normandia, creând imaginea carismaticului cântăreț.
„Nu eram cu adevărat conștient de celebritatea lui atunci”, a declarat Hockney pentru British Vogue. „Era doar o altă persoană care venea la studio”.

harry styles portet david hockney

Pictura, acrilic pe pânză, a celebrului cântăreț și fost membru al trupei One Direction, îl înfățișează pe Styles stând pe un scaun și purtând un cardigan cu dungi galbene și roșii, jeanși, un maiou alb, inele și un colier de perle la gât.

„David Hockney a reinventat modul în care privim lumea timp de decenii”, a declarat Styles pentru British Vogue. „A fost un privilegiu total să fiu pictat de el”.

Pantaloni pictați manual

Styles era un fan al artistului, desenatorului, gravorului, scenografului și fotografului englez înainte de întâlnirea lor. În 2020, muzicianul a purtat o pereche de pantaloni de catifea Bode pictați manual, care prezentau o ilustrație talismanică a lui Hockney realizată de artista Aayushi Khowala pentru ședința foto de copertă Vogue.

O altă figură notabilă din domeniul muzicii care a fost model pentru un nou portret Hockney este producătorul Clive Davis. Potrivit British Vogue, Davis a fost cel care l-a recomandat pe Styles să-i pozeze artistului. După ce Davis i-a spus lui Hockney despre noul album „Harry’s House”, asistentul de studio al artistului i-a trimis muzicianului o invitație. „El a răspuns imediat și a spus că da, i-ar face placere”, a spus Hockney.

Procesul lui Hockney pentru a-l picta pe Styles a fost simplu. „Toată lumea a venit pur și simplu să se așeze”, a declarat el pentru British Vogue, înainte de a recunoaște: „Acum știu totuși că Harry este o celebritate: i-am văzut toate videoclipurile”.

Pe lângă Davis și Styles, expoziția „Drawing From Life” de la National Portrait Gallery va prezenta activitatea lui Hockney din ultimii 60 de ani prin portretele în diverse medii și stiluri a cinci persoane care i-au fost modele: Anne Twist (mama sa), Celia Birtwell, Gregory Evans, Maurice Payne și artistul însuși. Biletele pentru expoziție sunt disponibile online la prețul de 21 de lire sterline.

Foto credit: David Hockney Painting Harry Styles, (With Portrait of Clive Davis), Normandy Studio, 1st June 2022. Foto: Jean-Pierre Gonçalves de Lima