Poveștile bucureștenilor despre dragostea pierdută, într-o expoziție la Galeria Strata
Conceptul „Love Lost, Bucharest” caută povești despre pierdere, dezamăgire sau neîmplinire în dragoste și obiectele reprezentative pentru această stare, spre a fi parte dintr-o expoziție de artă în perioada 6 – 29 mai, la Galeria Strata din București.
Ideea expoziției „Love Lost” vine din Miami, unde, în 2016, a avut loc prima ediție, iar de atunci în fiecare an locuitorii orașului au avut acest gen de experiență.
Expoziția din România este realizată de Asociația Arden și Galeria Strata. A fost gândită sub forma unei experiențe bazate pe contribuția oamenilor, o invitație adresată locuitorilor Bucureștiului să participe în acest demers colectiv cu un obiect, alături de povestea de iubire și pierdere pe care o poartă cu și în el.
„Love Lost, Bucharest” încurajează astfel bucureștenii să împărtășească obiecte aparent obișnuite, care capătă un sens puternic datorită poveștilor atașate lor. Înscrierile online ce pot fi anonime sau nominale vor fi acceptate în limba română și engleză, până la 31 martie 2022.
Obiectul poate fi de orice natură, fie sub forma unui e-mail de despărțire, o floare presată, un tricou purtat, un parfum sau un test de sarcină.
Vizitatorii pot deveni creatori de artă digitală
„«Love Lost, Bucharest» a devenit un proiect de suflet pentru noi. După evenimentul din Miami, am simțit că putem avea un impact puternic în comunitate aducând această experiență cathartică și în România. În plus, vom amplifica acest concept printr-o componentă digitală, un element de gamification, oferindu-le vizitatorilor posibilitatea să devină creatorii unor opere de artă digitală, pe care le pot transforma în NFTs”, a transmis într-un comunicat Andra Beldean, co-fondator Arden România.
Această expoziție este un demers temporar, iar toate obiectele vor fi returnate, au precizat organizatorii.
Expoziția „Love Lost, Bucharest” va fi deschisă între 6 și 29 mai, la Galeria Strata, aflată pe strada Parângului 76.
„Veți descoperi relicve de povești neterminate și poduri rupte, case părăsite și oportunități ratate, traume îndurate și resemnare pașnică. Prin acestea, iubirea pierdută devine mai mult decât o destinație unică; ea va lua forma unui mozaic comunal, colorat în nuanțe de tristețe, furie, nedumerire, durere, recunoștință, și chiar umor”, a explicat Paula Celestino, co-fondator „Love Lost, Miami”.
Prima ediție a proiectului a avut loc în 2016 și, de-a lungul celor șase ani în care a colectat relicve ca mărturii ale procesului dual de iubire-pierdere, „Love Lost Miami” e recunoscută drept cea mai sinceră expoziție a Săptămânii Art Basel.