Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Premii de 6.000 de euro pentru desen contemporan, în colaborare cu MNAC
premiu desen contemporan, oprisor mnac

Premii de 6.000 de euro pentru desen contemporan, în colaborare cu MNAC

Cea de-a treia ediție a concursului „Premiile Crama Oprişor pentru Desen Contemporan” va fi derulată împreună cu Muzeul Național de Artă Contemporană Bucureşti și va fi lansată pe 5 decembrie.

Anul acesta vor fi acordate premii în valoare de 6.000 de euro: Marele premiu, de 3.000 euro, iar Premiul special Muzeul Național de Artă Contemporană şi Premiul special al publicului, de câte 1.500 euro.

Înscrierile vor putea fi făcute în perioada 5 decembrie 2023 – 29 februarie 2024, urmând ca lucrările selectate de juriu şi public să fie expuse la Muzeul Național de Artă Contemporană. Expoziția finaliștilor şi festivitatea de premiere vor avea loc în timpul Sezonului de Primăvară – Vară 2024 de la MNAC.

Concursul este destinat studenților și absolvenților Universităților de Artă din România, cu vârste de până în 35 de ani (împliniți în cursul anului 2024). Regulamentul complet poate fi accesat online.

Prima ediție a fost desfășurată în perioada 2016-2017, împreună cu Universitatea Națională de Arte din București, odată cu împlinirea a 150 de ani de la înființare, iar a doua ediție a avut ca partener Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca, în perioada 2021-2022.
Ediţia din acest an este organizată în parteneriat cu Muzeul Național de Artă Contemporană București.