Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Prețul biletelor de acces la muzeele italiene, majorate pentru a sprijini finanțarea măsurilor de securitate luate în contextul protestelor
protest ultima generazione

Prețul biletelor de acces la muzeele italiene, majorate pentru a sprijini finanțarea măsurilor de securitate luate în contextul protestelor

Ministerul italian al Culturii a avertizat că prețurile biletelor de acces în muzee ar putea să crească având în vedere că muzeele sporesc măsurile de securitate pentru a împiedica acțiunile de protest ale activiștilor de mediu care vizează opere de artă.

Numeroase lucrări de artă din muzee italiene, franceze, britanice, dar și olandeze, germane, australiene și canadiene au fost ținta organizațiilor de mediu care cer guvernelor să renunțe la finanțarea exploatării de combustibili fosili, precum și la eliminarea acestora din uz în favoarea resurselor de energie regenerabilă.

„Atacurile continue care au loc în detrimentul patrimoniului nostru artistic și cultural ne obligă să regândim și să consolidăm nivelul de protecție în muzee”, a spus ministrul Culturii, Gennaro Sangiuliano, într-un comunicat citat de artnews.com. „Aceste acțiuni ne fac să luăm măsuri imediate, începând cu acoperirea tuturor tablourilor cu geamuri”.

Sangiuliano nu a precizat ce muzee vor adopta noile măsuri sau dacă realmente toate operele de artă din Italia vor fi protejate în acest fel.

„Având în vedere patrimoniul uriaș ce trebuie protejat, intervenția va reprezenta un cost considerabil pentru visteria ministerului și a întregii națiuni. Din păcate, nu pot decât să prevăd o creștere a prețului biletelor de acces”, a adăugat demnitarul.