Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Prima expoziție despre evoluția modei masculine la V&A din Londra

Prima expoziție despre evoluția modei masculine la V&A din Londra

„Fashioning Masculinities: The Art of Menswear”, prima expoziție de la muzeul V&A din Londra centrată pe evoluția modei masculine, va fi deschisă primăvara viitoare.

Expoziția are ca obiectiv sărbătorirea bazelor extravagante ale modei masculine prin juxtapunerea a mai mult de 100 de costumații cu 100 de lucrări de artă ce datează din 1565 până astăzi, informează The Guardian.

„Întreaga idee a expoziției este să oferim vizitatorilor noștri acea încredere creativă și autodeterminare și să se gândească de ce se îmbracă așa cum o fac”, a spus Rosalind McKever, co-curator al expoziției alături de Claire Wilcox și Marta Franceschini.

Curatoarele lucrează de doi ani la expoziția ce urmează să fie inaugurată pe 19 martie 2022. Ele consideră că, în timp ce apar tot mai multe embleme masculine pe covorul roșu al galelor, iar peisajul modei se transformă accelerat, momentul este cât se poate de propice.

În expoziție sunt incluse picturi de secol 18 semnate de Joshua Reynolds și Jean-Baptiste Perronneau, ce vor sta alături de creații ale unor designeri emergeți, precum Harris Reed și Grace Wales Bonner.

Obiecte vestimentare ale designerilor JW Anderson și Ludovic de Saint Sernin, care sunt cunoscuți pentru accenturarea înfățișării masculine cu ajutorul materialelor simple și fluide, vor sta alături de mulajul din ghips al sculpturii Hermes învelit în textil, printuri de secol 20, o fotografie realizată de David Hockney și o reclamă Calvin Klein. Pe lângă acestea, sunt explorate începuturile și evoluția costumului bărbătesc.