Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Primul muzeu imersiv din România, inaugurat cu o expoziție Klimt și o călătorie în adâncurile mării
museum of immersive new art mina

Primul muzeu imersiv din România, inaugurat cu o expoziție Klimt și o călătorie în adâncurile mării

Museum of Immersive New Art – MINA, primul spațiu imersiv din București, va fi inaugurat la finalul acestei luni cu o expoziție Gustav Klimt și o călătorie în adâncurile mării.

Cel mai mare centru de new media art din Europa de Sud-Est va debuta cu două spectacole în premieră românească.

Primul este „Gustav Klimt. The Immersive Show” – o producție multimedia cu mai mult de 60 dintre operele artistului, lucrări expuse în muzee din toată lumea. Selecția lucrărilor este un arc în timp ce trece prin toate perioadele lui Klimt și este o reinterpretare contemporană cu animații ce creează un spectacol imersiv audio vizual, realizat de artiști români, studioul Aural Eye și producătorul muzical Alexei Țurcan.

Al doilea show este „Lumea Subacvatică. O călătorie imersivă a apei” – un spectacol educațional pentru toate vârstele cu o importantă componentă de sustenabilitate, care duce vizitatorii într-o călătorie prin Delta Dunării și Marea Neagră, dar și în adâncurile Oceanului. Proiectul este realizat tot de artiști români, prin studioul Collider Visuals & Pixels Reality și producătorul muzical Costav Ivanov.

Ghid prin expoziții va fi un avatar ce folosește inteligența artificială și care va răspunde în timp real întrebărilor curioșilor.

Secțiunile principale ale MINA vor fi spațiul imersiv cu proiecții 360, MINA Kids, dedicat instalațiilor educative și interactive pentru copii, o zonă dedicată expozițiilor temporare sau evenimentelor și o zonă de lounge.

Muzeul aflat în Pipera – un demers conceput de One Night Gallery și Le Petit – va fi deschis publicului începând cu 25 august. MINA este amenajat în prima fabrică de calculatoare din România (ICE FELIX), care a fost renovată special pentru acest proiect, unde ocupă 2.500 metri pătrați.

Credit foto: Museum of Immersive New Art – MINA