Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Proiect de regenerare urbană – Animest Hot Points, picturi murale în cartierele bucureștene
animest hot points, festival, curatorial

Proiect de regenerare urbană – Animest Hot Points, picturi murale în cartierele bucureștene

Zidurile punctelor termice din cartierele bucureștene vor deveni toamna aceasta Animest Hot Points, în preajma Festivalului Internațional de Film de Animație Animest.

Printr-un proiect de regenerare urbană, Asociația Animest și Compania Municipală Termoenergetica București își propun să ofere o nouă înfățișare orașului, punând la dispoziția artiștilor din întreaga țară un spațiu de exprimare a propriilor viziuni despre iubire. Până pe 31 august, pictorii, grafferii și ilustratorii sunt invitați să își înscrie conceptele vizuale în cursa pentru unul dintre zidurile disponibile pe harta festivalului, completând formularul online.

Animest revine în 2022 la formula care l-a consacrat și alege să o facă în comunitate, aducând arta în cartierele-dormitor. Punctele termice din București vor deveni, până în luna octombrie, spații în care se vor exprima artiștii vizuali invitați să-și expună propriile definiții asupra iubirii pe zidurile construcțiilor dintre blocuri.

Iubirea, tema propusă de organizatori la această ediție, poate fi privită ca un răspuns la adversitățile la care este supusă întreaga lume: pandemie, război, criză economică, schimbări climatice.

Termen limită pentru propunerile artistice

Până pe 31 august, artiștii din întreaga țară pot trimite propuneri originale de vizual, inspirate de tema propusă, cu dimensiuni de aproximativ 3 / 4 metri.

Experiența anterioară în realizarea unui mural de mari dimensiuni nu reprezintă o condiție, dar va constitui un avantaj. Lucrările vor fi realizate în preajma festivalului, în perioada 5 – 30 septembrie, timp în care Animest va pune la dispoziția artiștilor selectați transport, patru nopți de cazare, sprijin logistic și materiale de lucru.

Regulamentul complet al proiectului poate fi consultat pe animest.ro.

Cea de-a 17-a ediție Animest este programat să aibă loc în perioada 7 – 16 octombrie 2022. Ea va fi deschisă de proiecția filmului „Le Petit Nicolas”, omagiu adus autorului René Goscinny și ilustratorului Jean-Jacques Sempé, cei care au realizat, începând cu anii ’50, faimoasa serie pentru copii tradusă și publicată în peste 30 de țări.