Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Proiecte realizate de Pavillon de l’Arsenal și Perjovschi, în Casa Mița Biciclista 
la mita biciclista stabiliment creativ2

Proiecte realizate de Pavillon de l’Arsenal și Perjovschi, în Casa Mița Biciclista 

Expoziția „Frumusețea unui oraș”, curatoriată de Pavillon de l’Arsenal din Paris, un proiect realizat de artistul Dan Perjovschi și un concert Nicolle Rochelle 5tet sunt evenimentele care deschid, pe 18 mai, sezonul cultural al casei La Mița Biciclista Stabiliment Creativ din București.

Accesul publicului la expoziția „Frumusețea unui oraș” și la concertul Nicolle Rochelle 5tet se va face pe bază de bilet, achiziționat prin www.iabilet.ro.

Dialog între frumusețea Parisului și frumusețea Bucureștiului

Expoziția, care poate fi vizitată până pe 2 iulie 2023, este rezultatul unui proces de cercetare și de consultare publică care s-a desfășurat la inițiativa Consiliului Municipal al Parisului, de-a lungul a doi ani, pentru a explora noțiunea de frumusețe în arhitectură și planificare urbană.

Ea este împărțită în șapte unități tematice: situl (pentru Paris: Sena); morfologia ca echilibru între compoziția urbană și patrimoniul popular, între vechiul și noul Paris; peisajul pietonului care marchează viața noastră de zi cu zi, de la trotuare la piețe, de la străzi la spații comune; arhitecturile, scările lor în funcție de legislațiile succesive; expresia externalităților, toate acele servicii pe care nu vrem să le vedem, dar care fac viața urbană posibilă; locul celor vii, care trebuie redefinit în lumina crizei de mediu; ospitalitatea, care exprimă capacitatea orașului de a primi și de a proteja, dar și de a permite fiecăruia să se recunoască.

„Am vrut să deschidem sezonul cultural de la Mița Biciclista Stabiliment Creativ cu o invitație la reflecție despre «Frumusețea unui oraș», pentru că misiunea acestei Case va fi să creeze un safe space cultural, care să ducă la reclădirea stimei de sine a Bucureștiului, cu participarea cetățenilor și a comunităților sale. Pentru inspirație, am creat un dialog între frumusețea Parisului și frumusețea Bucureștiului, adăugând o componentă locală la proiectul excepțional realizat de Pavillon de l’Arsenal. În plus, de-a lungul sezonului cultural vom avea o serie de conferințe și de evenimente în jurul expoziției, pentru a duce reflecția mai departe”, a transmis Edmond Niculușcă, președinte ARCEN.

Bucureștenii vor putea descoperi expoziția integrată în diferitele spații recent reamenajate ale Casei La Mița Biciclista, experimentând astfel multiplele posibilități pe care aceasta le oferă – spații istorice, cu vechile saloane ale Miței, spații intime și spații moderne. Fiecare spațiu va rezona cu unul dintre conținuturile expoziției – patrimoniu, experiment, geografie intimă.

Pavillon de l’Arsenal este cel mai important centru de arhitectură și planificare urbană din Europa. În fiecare an, organizează 20 de expoziții, însoțite de 70 de conferințe, pentru a aduce planificarea urbană la îndemâna tuturor.

Vizitarea expoziției și, implicit, a Casei La Mița Biciclista Stabiliment Creativ, va fi posibilă în fiecare săptămână, de joi până duminică.