Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Raluca Pavelescu prezintă expoziţia „The endless road to nowhere”, la Cluj-Napoca
the endless road to nowhere

Raluca Pavelescu prezintă expoziţia „The endless road to nowhere”, la Cluj-Napoca

Expoziţia „The endless road to nowhere”, de Raluca Pavelescu, va fi vernisată în spaţiul White Cuib de la Cluj-Napoca, pe 24 iunie.

Autoarea este unul dintre artiștii premianți de la Expo Maraton Cluj, organizat de Universitatea de Artă şi Design anul acesta.

Proiectul „The endless road to nowhere” oferă o imagine a unui rute nesfârșite de compromisuri și nedreptăți în raport cu mărimea individului, în relație cu problemele ce le întâmpină.

„Orice rută are obstacole de care ne împiedicăm și cădem, însă se pune întrebarea dacă ne vom ridica sau vom continua să cădem în gol la nesfârșit. Cât de mic te-ai simțit în ultimul timp?”, mărturiseşte artista.

Gravuri despre limita dintre viaţă şi moarte

Pentru proiectul intitulat „30 de secunde’”, Raluca Pavelescu a creat o serie de gravuri ce surprind la prima vedere un simplu exercițiu acrobatic, însă, cu timpul, observatorul realizează că acesta se desfășoară într-un cadru care reprezintă bariera dintre viață și moarte.

„Animațiile rezultate din urma procedeelor de gravare vor să accentueze legătura profundă surprinsă dintre cei doi atleți ce încearcă cu orice preț să se susțină unul pe celălalt, legătură ce poate fii comparată cu cea existentă între viață și moarte”, detaliază creatoarea.

Raluca Pavelescu are 22 de ani și a absolvit Facultatea de Arte Plastice și Design din Cluj-Napoca, la secția Grafică. Lucrează de cele mai multe ori cu diferite tehnici de imprimare, dar se exprimă și prin desen, pictură și fotografie. Subiectele ei se bazează pe teme precum viața socio-politică, explorarea experiențelor personale printr-o perspectivă obiectivă. Artista exploatează adesea emoțiile negative, evenimentele nefericite, încercând să atragă atenția asupra problemelor ce le provoacă.

Expoziţia „The endless road to nowhere” este deschisă până pe 9 iulie.