Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  „ready media network (RMN)”, la Constanța
rmn bucuresti altex

„ready media network (RMN)”, la Constanța

Expoziția itinerantă de artă „ready media network(RMN)”, prezentată la București și Brașov, va ajunge la Constanța pe 5 octombrie.  Vernisajul este programat în intervalul 18:30 – 20:30, la Media Galaxy din complexul comercial Tom, unde expoziția va rămâne șapte zile.

ready media network (RMN)”, rezultatul proiectului „Going Digital- Embracing New Visions and Perceptions of Art”, prezintă douăzeci de lucrări realizate de un grup de artiști din tânăra generație, cu ajutorul programelor de Inteligență Artificială, sub forma unei instalații audio-video site specific montată în magazinele de electronice.

„Prin intervenția artistică, magazinul devine spațiu expozițional. Ideea de ready-made este reflectată și de folosirea unui spațiu dat și transformarea lui discretă în spațiu expozițional. Simultan, este un demers care scoate arta din galerii și muzee și o aduce mai aproape de public. Publicul are ocazia să interacționeze cu creații contemporane 3D facilitate de Inteligența Artificială și să facă parte dintr-un eveniment inedit, care îmbină tehnologia și creativitatea”, a transmis Angela Izvercian, co-fondator Asociația Empower Art &Artists și coordonator proiect „Going Digital- Embracing New Visions and Perceptions of Art”.

Cei 13 artiști participanți în proiect, 13m10j, Irina Bako, Marian Codrea, Antonia Corduneanu, Dan Chiș, Dragoș Dogioiu, Gea, Mihnea Rareș Hanțiu, Herne Hiili, Cristina Iliescu, Marta Mattioli, Nico Mureș, Radu Pandele, au creat special pentru această expoziție lucrări de artă digitală, facilitate de inteligența artificială, ce vor fi prezentate într-o instalație audio-video site-specific, în spații inedite pentru artă – magazine de electronice Altex și Media Galaxy.