Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Recomandările curatorial.ro pentru weekend
mnac 8 leviathan, curatorial.ro

Recomandările curatorial.ro pentru weekend

Peisaje de la Cap Caliacra la Balcic sunt expuse începând cu acest weekend la Muzeul Storck, atelierele, galeriile și grădina Malmaison sunt deschise vizitatorilor, iar Muzeul Național de Artă Contemporană oferă un nou sezon expozițional. Acestea reprezintă o parte dintre recomandările curatorial.ro pentru weekend-ul petrecut în București.

De la Cap Caliacra la Balcic. Itinerar plastic

Expoziţia „De la Cap Caliacra la Balcic. Itinerar plastic” de la Muzeul Frederic Storck și Cecilia Cuțescu Storck prezintă fragmente ale călătoriei artiştilor români la Balcic, loc în care şi-au găsit de multe ori inspiraţia.

În colecția muzeului sunt păstrate desene și picturi care redau casa artiștilor de la Balcic. Lucrările sunt și importante documente care permit astăzi reconstrucția vizuală a splendidei reședințe, care a fost și atelier de artist, unul dintre cele mai spectaculoase din România modernă.

Aceste picturi și desene inedite vor fi expuse, în perioada 27 mai – 17 iulie,  în premieră absolută, în Muzeul Storck.

Sezonul expozițional primăvară-vară, la MNAC

Sezonul expozițional primăvară-vară de la Muzeul Național de Artă Contemporană cuprinde șapte noi expoziții dispuse pe cele cinci etaje ale muzeului, ce vor putea fi vizitate până pe 25 septembrie.

De văzut: o amplă retrospectivă Marion Baruch și retrospectiva Ion Grigorescu, într-o formă revăzută și adăugită; lansarea unui proiect multidisciplinar unic în România, de transformare a etajului doi al muzeului într-un spațiu cu destinație specială, de depozit pentru colecția de artă și spațiu de vizitare a acesteia; Cătălin Bălescu și un repertoriu de fragmente care aduc un omagiu subconștient strategiilor postmoderne; o explorare a unui peisaj post-uman populat cu forme de locuire primitive într-o instalație concepută de către Elena Scutaru pentru MNAC; o intervenție murală Liviu Stoicoviciu și o intervenție site-specific a artistului  Vasile Mureșan – Murivale cu 400 de portrete ale prietenului său; joc și joacă cu Maria Mandea.

Porți deschise, la Atelierele Malmaison

Atelierele, galeriile și grădina Malmaison vor fi deschise, pe 28 și 29 mai, cu expoziții, acțiuni speciale, socializare alături de o mare comunitate artistică independentă din București.

La un an după evenimentul de deschidere a Atelierelor Malmaison, publicul e invitat din nou să parcurgă întreg spațiul de pe Calea Plevnei.

Acuarelă, pictură, ceramică și colaj, la Elite Art Gallery

Lucrări de Emil Cassian Dumitraș, Eugen Alupopanu, Marin Mihai Horea, Lucian Muntean și Luminița Radu vor fi expuse timp de o lună la Elite Art Gallery din București.

Cu titlul „Configurații vizuale”, expoziția al cărei curator este Constantin Țînteanu reunește lucrări de acuarelă, pictură, ceramică, colaj, tehnică mixtă, figurativul împletindu-se cu abstractul, iar abordările clasice cu cele neconvenționale.

Expoziția poate fi vizitată de luni până vineri, în intervalul orar 11.00 – 19.00. Accesul este gratuit.

Pe lângă acestea, pot fi vizitate Art Safari, cu cinci expoziții deschise de joi până duminică, până pe 7 august, expoziția „Semnal vs zgomot” de la nou deschisa The H Gallery și Galeria Verticală de la Random Space.

Foto: „Leviathan”, etaj 2 MNAC. Credit foto: curatorial.ro