Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Recomandările curatorial.ro pentru weekend
once, on the far side of yesterday, senso, foto curatorial

Recomandările curatorial.ro pentru weekend

Curatorial.ro recomandă, pentru finalul lunii aprilie și începutul lunii mai, tururi la Muzeul Național de Artă al României și Muzeul Național de Artă Contemporană, dar și vizitarea a trei expoziții din galerii bucureștene.

Ion Grigorescu, la Ivan Gallery

Performanță”, cu lucrări de Ion Grigorescu, a fost vernisată în urmă cu două săptămâni și poate fi vizitată la galeria din cadrul Atelierelor Malmaison până pe 21 mai, de joi până sâmbătă, între orele 15:00 și 19:00, sau pe bază de programare.

Aici puteți vedea fotografii ce documentează acțiuni performative ale artistului din ultimele treii decenii. Alături de acestea stau trei picturi în ulei realizate în 2022.

Stop War, la Cazul 101

Mica galerie Cazul 101, care se află alături de Ivan Gallery, găzduiește lucrări create de zece artiști pornind de la îndemnul „Stop War”.

Nikita Kadan, Dan Perjovschi, Marc Bauer, SABA, Mona Vătămanu și Florin Tudor, Adriana Preda, Vitaly Bespalov, Ștefan Sava, Ciprian Mureșan sunt artiștii care fac parte din proiectul colaborativ.

Până pe 21 mai, lucrările – fotografii, serigrafii, ulei pe pânză, cerneală pe hârtie reciclată – pot fi inclusiv cumpărate, pornind de la 150 de euro. Toți banii vor fi donați unei organizații umanitare care ajută victimele războiului din Ucraina.

Instalație, la Galeria Senso

Pornind de la o schiță, apoi concepută la Londra și construită in-situ de Paul Barbu la etajul Galeriei Senso din centrul Bucureștiului, instalația „Once, on the far side of yesterday” este o îmbinare de materiale și elemente.

Ea plasează privitorul într-un cadru atemporal și aspațial în care dialogul dintre materiale prevalează în fața unui discurs expozițional predispus politizării, concentrându-și mesajul mai de grabă pe procesul de construcție, după cum explică Ana Daniela Sultana, curator.

Instalația este o incursiune în practica artistică a lui Paul Barbu, aflată la confluența dintre sculptură, instalaționism și intervenții site-specific, influențată de background-ul său în arhitectură. Ea a fost vernisată pe 28 aprilie și va rămâne în galeria de pe Calea Victoriei până pe 28 mai.

Foto „Once, on the far side of yesterday” © Curatorial.ro