Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Recomandările curatorial.ro pentru weekendul 10 – 12 martie
unagaleria, expozitie, curatorial.ro

Recomandările curatorial.ro pentru weekendul 10 – 12 martie

Curatorial.ro recomandă pentru acest weekend patru expoziții vernisate recent în București, prezentări care aduc în prim plan artiști tineri, la început de drum, dar și nume consacrate din țară și străinătate.

Pixy Liao, la 2/3 galeria

Fotografa de origine chineză Pixy Liao, stabilită la New York, expune pentru prima dată în România la galeria 2/3 din București.

Expoziția „The woman who clicks the shutter” este deschisă aici până pe 23 aprilie.

Pixy Liao explorează o gamă de posibilități relaționale și propune o răsturnare a scenariului heteronormativ în care rolurile tradiționale de cuplu devin interschimbabile. Proiectul în desfășurare este o punere în scenă a relației ei de peste 12 ani cu Moro, partenerul său. Liao creează diverse tablouri intime, jucăușe și pline de spirit care o plasează adesea într-o poziție de putere asupra lui Moro, într-o inversare subtilă a rolurilor de gen.

Studenți la arte, outside IN

Studenți de la secțiile de pictură, grafică, sculptură, foto-video și pedagogia artei din cadrul Universității Naționale de Arte din București expun la UNAgaleria de la Combinatul Fondului Plastic până pe 19 martie.

Expoziția colectivă „outside IN”, care reunește 28 de tineri artiști, caută răspunsul la întrebarea „realitatea există sau este doar o percepție asupra a ceea ce numim realitate?” și reunește lucrări realizate în diverse medii – pictură, instalație, fotografie.

Șapte artiști, la Sector 1

Expoziția de grup „Alive in Sight Only for a Second” este deschisă la Galeria Sector 1 de la Combinatul Fondului Plastic până pe 6 aprilie.

Curatoriată de Horațiu Lipot, expoziția cuprinde lucrări semnate de Marius Bercea, Răzvan Boar, Sarah Muscalu, Andrei Nacu, Abel Rad, Marcel Rusu și Nora Teplan.

„Expoziția este formată din artiști a căror practică tratează camera de fotografiat ca un dispozitiv de a vedea structural-intersecțional în obiectul analizat, mai mult decât un simplu obiect producător de imagine mecanică mimetică, imaginea devenind astfel un alt strat procesual, care crează distanță și implicit analiză”.

IOMO, expoziție aniversară

Mircea Cantor și Adrian Ghenie se numără între artiștii ale căror lucrări sunt expuse la IOMO Gallery de la Combinatul Fondului Plastic până pe 8 aprilie.

„Womb” este prima expoziție din 2023 a galeriei recent renovate și aduce în prim plan colecția aniversară a IOMO, care împlinește doi ani de activitate.

Colecția este compusă din lucrări semnate Mircea Cantor, Oana Fărcaș, Adrian Ghenie, Remus Grecu, Cathrin Hoffmann, Adéla Janská, Philipp Kremer, Tania Marmolejo, Katherina Olschbaur, Pedro Pedro și Florin Petrachi.

Foto: „outside IN” (c) curatorial.ro