Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Recomandările curatorial.ro pentru weekendul 22 – 24 martie
cadru din scurtmetrajul diorama, zoya laktionova

Recomandările curatorial.ro pentru weekendul 22 – 24 martie

Instalații, lucrări de pictură, sculptură și fotografie pot fi văzute în acest final de săptămână în trei galerii bucureștene, evenimente recomandate de curatorial.ro.

Tremendum, la UNAgaleria

Expoziția „Tremendum – Grotesque Incursion”, cu lucrări de pictură, sculptură și sticlă realizate de tineri artiști, e deschisă la UNAgaleria de la Combinatul Fondului Plastic până în 3 aprilie. Ea poate fi vizitată de miercuri până duminică, între orele 10:00 și 18:00.

Arta grotescă, morbidă sau bizară poate explora aspectele întunecate ale condiției umane, criticând subtil problemele sociale sau aducând la lumină simboluri din subconștient. Astfel, creează o platformă pentru exprimarea imaginației și a creativității artistice într-un mod neobișnuit și captivant.

Expun studenți ai Universității Naționale de Arte din București de la secțiile de pictură, sculptură și sticlă, care fac o introspecție profundă asupra existenței.

Practici ale memoriei, la Galeria Anca Poterașu

„Memory Practices” a artistei Zoya Laktionova, care lucrează cu fotografia și arta video în jurul conceptelor de memorie, război și povești personale, este deschisă la Galeria Anca Poterașu până în 16 aprilie.

Expoziția reprezintă rezultatul rezidenței ei din București din cadrul proiectului Artists for Artists Residency (AFAR), unde a continuat explorarea istoriei locale, transformând efemerul în etern, captând momente trecătoare care rezonează profund cu privitorii, după cum este explicat în textul curatorial.

Poate fi vizitată de miercuri până vineri, între orele 11:00 și 18:00, și sâmbăta, între orele 12:00 și 19:00.

Exfoliat, la /SAC @ Malmaison

Trei instalații performative ale căror urme materiale sunt fuzionate într-un singur sistem de proiecție sunt vernisate sub titlul „Exfoliat” la galeria /SAC de la Atelierele Malmaison, în seara de 24 martie.

Acest proiect marchează trei ani de când galeria a fost deschisă în acest spațiu.

Instalația „Exfoliat” va rămâne deschisă până în 13 aprilie și va putea fi vizitată de joi până sâmbătă, între orele 18:00 și 21:00.