Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Recomandările curatorial.ro pentru weekendul 22 – 24 septembrie
christian jankowski interpretare picasso guernica

Recomandările curatorial.ro pentru weekendul 22 – 24 septembrie

Expoziții de pictură, instalație multimedia, obiecte și lucrări de artă valoroase din colecțiile ale unor însemnate familii bucureștene, retrospective, precum și o interpretare a unor faimoase opere Picasso sunt recomandate de curatorial.ro pentru un weekend petrecut în galerii și muzee din Capitală.

„Undeva în timp”

Expoziția itinerantă „Undeva în timp (Fragment)” a artistei Florica Prevenda a ajuns la Annart Gallery, curatoriată de Mădălina Mirea, după ce a fost prezentată la Muzeul de Artă din Constanța și la Muzeul Banatului Montan de la Reșița.

Prevenda împărtășește trăirile ei legate de un timp și un loc uitate de lume: copilăria sa petrecută într-un sat din inima vastei câmpii a Bărăganului. Vor fi expuse inclusiv lucrări care nu au figurat în celelalte manifestări ce au avut în centru acest ciclu nou de picturi și, de această dată, va fi adaugată proiectului o componentă multimedia.

„Colecția Nicolae (Nicholaus) Mișu și Fondul Familiei Beldiman”

Piese din marmură și bronz, fragmente antice de sculptură greacă și lucrări de artă valoroase cuprinse în colecțiile familiilor Mișu și Beldiman vor fi expuse la etajul Palatulului Suțu în perioada 22 septembrie – 29 octombrie.

Expoziția cupride și lucrări realizate de Hortensia Masichievici Mișu, gravuri semnate de colegi ai artistei și alte opere colecționate de soții Masichievici Mișu, dar și portrete în tehnici diferite care documentează istoricul familiei boierești Beldiman.

Expoziții de Zilele Bucureștiului

Expoziția „Mémoires – Retrospectivă Samy Briss” este prezentată în perioada 23 septembrie – 12 octombrie, la ARCUB – Hanul Gabroveni, la etaj, în sălile Coloanelor și Lipscani.

Cea mai mare expoziție retrospectivă din România a artistului israelian de origine română Samy Briss, „Mémoires” prezintă, în premieră la București, lucrări de pictură, sculptură, grafică din toate etapele de creaţie, inclusiv câteva dintre lucrările care trebuiau să facă parte din expoziţia interzisă în România în anul 1959. Ele sunt completate de repere de viaţă personală şi artistică, de asemenea, neeexpuse în România: fotografii din atelier, scrisori de la personalităţi importante ale lumii culturale internaţionale.

ARCUB găzduiește în această perioadă și expoziții documentare, cu planuri și hărți ale Bucureștiului vechi, expoziții cu fotografii de Dragoş Lumpan și expoziții cu lucrări de pictură semnate Manuela Holban-Ioanid.

„Neue Malerei: Cultural Cubism”

Expoziția „Neue Malerei: Cultural Cubism” a artistului german Christian Jankowski va fi deschisă la galeria Suprainfinit în perioada 23 septembrie – 21 octombrie.

După 50 de ani de la moartea pictorului Pablo Picasso și 55 de ani de când opere ale lui au fost expuse în România, galeria Suprainfinit invită publicul să privească dintr-o nouă perspectivă moștenirea lăsată de binecunoscutul pictor. Expoziția include mai mult de 35 de lucrări nou comisionate ale artistului Christian Jankowski, care comentează asupra relației dintre copie și original în artă.

„Neue Malerei: Cultural Cubism” are în centru lucrarea de mari dimensiuni „Neue Malerei–Picasso I” (foto), o reinterpretare inspirată din faimoasa pictură de mari dimensiuni „Guernica”.