Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Recomandările curatorial.ro pentru weekendul 23 – 25 februarie
control2

Recomandările curatorial.ro pentru weekendul 23 – 25 februarie

Ilustrație, instalație, sculptură și lucrări video sunt elementele centrale ale expozițiilor deschise în galerii bucureștene recomandate de curatorial.ro pentru acest sfârșit de săptămână.

Cultura hispanică, în ilustrații românești

Douăzeci și cinci de artiști, membri ai Clubului Ilustratorilor, povestesc în imagini cultura hispanică, într-o expoziție de grup deschisă la Institutul Cervantes până în 16 martie.

Inedita expoziție are titlul „Povestind în imagini hispanice”, cuprinde mai mult de 50 de ilustrații și este curatoriată de Stela Lie și Veronica Neacșu.

Expun Irina Dobrescu, Oana Ispir, Mihaela Paraschivu, Emi Balint, Stela Lie, Andreea Geamănu, Raluca Anghel, Alexandra-Elena Ciocan, Maria Constantinescu, Adela Silvan, Silvia Olteanu, Veronica Neacșu, Patricia Suliman, Anca Smarandache, Iulia Ignat, Bianca Hațeganu Kerscher, Eugenia Ilieș Taylor, Cristiana Radu, Corina Drăgan, Iulia Burlac, Doina Butușină Roșu, Bianca Spătariu, Zelmira Szabó și Paul Grădinaru.

Control, în Pavilionul Goethe

Control(foto), o expoziție de grup ce reunește lucrarile a șapte artiste care examinează diferitele moduri în care sistemele și credințele ordonează, limitează sau guvernează acțiunile și comportamentele individuale și sociale, e deschisă la Pavilionul Goethe până în 23 martie.

Sunt reunite lucrări de sculptură în ceramică și metal, fotografie și pictură.

Curatori sunt Catinca Tăbăcaru și Raphael Guilbert.

Théo Massoulier, în premieră la Gaep

Prima expoziție a artistului francez Théo Massoulier la galeria Gaep este intitulată „Organism” și va fi deschisă în perioada 23 februarie – 30 martie.

Expoziția prezintă sculpturi, asamblaje și picturi noi care investighează relația noastră cu tehnologia și distincția dintre viu și non-viu. Ea reafirmă interesul artistului francez față de teme precum co-evoluție, amestecul de biologie și tehnologie și dinamica ordine-haos.

Vernisajul va avea loc vineri, 23 februarie, între orele 18:00 și 21:00.