Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Recomandările curatorial.ro pentru weekendul 26 – 28 august
curatorial logo

Recomandările curatorial.ro pentru weekendul 26 – 28 august

Ultimul weekend din vara calendaristică pregătește terenul pentru noi prezentări artistice în București și în țară. Curatorial recomandă trei evenimente speciale din Capitală, finisaje și un vernisaj, înainte ca toamna să își intre în drepturi.

„Orient versus Occident”, finisaj la Palatul Suțu

Expoziția „Orient versus Occident” va fi finisată pe 26 august, când, la Palatul Suțu va avea loc, de la ora 11:30, un eveniment în care va fi prezentat catalogul acesteia.

Pe parcursul întregii zile, expoziția va putea fi vizitată gratuit, iar în spațiul dedicat, muzeograful Ana Arsinca va oferi, între orele 11:30 și 16:00, informații despre concept și lucrările expuse, precum și mini ghidaje ce pot fi solicitate ah-hoc de vizitatori.

„Orient versus Occident” este a șasea expoziție organizată de Pinacoteca București, între anii 2017-2022, în sălile de la Palatul Suțu – Muzeul Municipiului București.

„Prak / Slingshot / Praștie”, la Sandwich II

Expoziția „Prak / Slingshot / Praștie” a sculptorului și performerului ceh Martin Zet va fi închisă la Sandwich II (Combinatul Fondului Plastic), pe 27 august, cu un eveniment special în aer liber.

Materializând un schimb de idei început în 2018, proiectul aduce împreună două mecanisme ce par contrastante, ambele destinate unui amuzament performat atât de artist, cât și de public.

Artista germană Greta Dassler, la Galeria Verticală

„L/eaves. I Greta Dassler” este prima expoziție a Gretei Dassler. Îi documentează transformarea și evoluția artistică de la principalele ei interese educaționale – lemnul ca material și spațiul ca subiect – la un interes mai mult centrat pe formă, figură în lut și metal.

Pentru „L/eaves” a combinat materialele, tehnicile și obiectele, sub influența observațiilor făcute asupra Bucureștiului.

Expoziția de la Random Space, unde se află galeria, va fi deschisă până pe 17 septembrie.