Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
curatorial.ro  /  Artǎ   /  Recomandările curatorial.ro pentru weekendul 28 – 30 octombrie
mare de mic

Recomandările curatorial.ro pentru weekendul 28 – 30 octombrie

Curatorial.ro recomandă pentru ultimul weekend din luna octombrie vizitarea mai multor expoziții în muzee și galerii bucureștene care cuprind lucrări de pictură, desen, instalații și artefacte.

„Protoype for Future Cities”, omagiu adus părintelui cyberpunk

Instalația „Protoype for Future Cities”, omagiu adus părintelui cyberpunk, William Gibson, este expusă la Celula de Artă până pe 1 noiembrie.

„Prototype for Future Cities” este matrița conceptuală a proiectului „Future Cities”, câștigător al premiului întâi în cadrul concursului „Viață în plastic – reciclează și transformă în artă”, organizat de echipa Grădina cu Artiști și Creative Arts cu scopul de a promova reutilizarea creativă a materialului plastic reciclabil.

Proiectul poate fi văzut drept un „Babel neofuturist” ori ca o colecție de „asamblaje contemplative suprarealiste”.

„Györkös 100”, la MNȚR

Expoziția „Györkös 100”, dedicată profesorului de muzică și pictorului maghiar, este deschisă în Sala Noua Galerie a Muzeului Național al Țăranului Român până pe 13 noiembrie.

Sunt prezentate publicului operele de artă cunoscute și reprezentative ale lui Albert Györkös Mányi.

Expoziția face parte din seria de evenimente organizate de Institutul Liszt Centrul Cultural Maghiar din Sfântu Gheorghe și Casa Memorială Albert Györkös Mányi din Cluj, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la nașterea pictorului și muzicianului Albert Györkös Mányi, și a ajuns la București după Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Săvădisla și Sfântu Gheorghe.

Picturi de Ioan Galea, la Galateca

Expoziția de pictură „Fake Nature”, cu lucrări create de artistul vizual Ioan Galea, poate fi vizitată la galeria Galateca până pe 6 noiembrie.

Lucrările prezentate se concentrează asupra naturii, artistul având un discurs vizual interogativ asupra felului în care receptăm și, mai ales, proiectăm ori construim imaginea naturii ca prilej de perpetuă uimire, pornind de la premisa că reprezentarea naturii nu este „adevărată”, ci doar o construcție plastică și un punct de vedere al pictorului, se arată în prezentarea expoziției.

„Dacia. Ultima frontieră a romanității”, la MNIR

Coiful de aur de la Coțofenești, tezaurele getice și dacice se regăsesc într-o expoziție la care participă 45 de instituții din România și Moldova și care este deschisă la Muzeul Național de Istorie a României.

Dacia. Ultima frontieră a romanității” este cea mai mare expoziție sintetică organizată în ultimii 25 de ani, dedicată civilizației geților și dacilor, a celei romane și a celor ale primilor migratori în acest spațiu.

MARe de Mic

Expoziția „MARe de Mic”, care marchează patru ani de activitate a departamentului educațional de la MARe/ Muzeul de Artă Recentă, este deschisă până pe 9 noiembrie.

Sunt prezentate mostre din ceea ce copiii au realizat în urma întâlnirilor de la muzeu – de la figurativ la abstract, de la realism la suprarealism și de la arta contemporană românească la cea internațională.