Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Recomandările curatorial.ro pentru weekendul 5 – 7 aprilie
the road to las palmas 7, mircea maurice novac

Recomandările curatorial.ro pentru weekendul 5 – 7 aprilie

Mircea Maurice Novac, Saddo și Ștefan Câlția sunt subiecții unor noi expoziții deschise zilele acestea în galerii bucureștene, recomandate de curatorial.ro.

Jurnal de atelier

Mircea Maurice Novac expune la galeria Annart o seria de lucrări de pictură sub titlul „Jurnal de atelier” (foto), până la 31 mai. Lucrările sunt recente, au fost gândite pentru spațiul galeriei, iar unele dintre ele sunt prezentate în premieră.

„Mircea Maurice Novac, pictor important al generației optzeciste, imun la trendul cotidian de provocare a unei incisive vizibilități facil-agresive  în spațiul public, a preferat întotdeauna să expună rar, fiecare dintre ieșirile sale în public, fiind îndelung premeditată. Deși este unul dintre artiștii pentru care munca zilnică în atelier reprezintă un program de viață, prezentarea acestei «producții» este realizată doar atunci când pictorul este sigur că a găsit relația perfectă între piesele pe care vrea să le expună și spațiul unde vor fi expuse. O expoziție trebuie să fie asemenea picturii sale, asemenea naturii sale, perfecționiste. Totul este atent studiat, de la calitatea pânzei, șasiului și a pigmenților până la tipul de înrămare, de panotare”, spune Cătălin Davidescu, istoric și critic de artă.

Annart poate fi vizitată de marți până vineri, între 13:00 și 19:00, și sâmbăta, între 11:00 și 16:00.

Fanboy2

Cea mai mare expoziție Saddo e deschisă la Mobius Gallery și The Institute din Piața Amzei, sub titlul „Fanboy 2” și poate fi vizitată până la 28 aprilie.

Prezentând cea mai cuprinzătoare serie realizată până în prezent de Saddo, expoziția „Fanboy 2” reunește o selecție de lucrări ce acoperă ultimii patru ani de activitate artistică, printre care lucrări din expoziția de debut, „Fanboy”, alături de schițe ce au stat la baza tuturor lucrărilor, desene, picturi de mari dimensiuni, tapiserii, sculpturi și obiecte prezentate pentru prima oară publicului.

„Fanboy” este un proiect, o expoziție ca un caleidoscop. Pătrunde în povestea personajelor din lumea rap care au început prin a fi gamechangers pentru ca apoi să devină the kings and queens of the game. Într-un registru puternic pop, Saddo creează nu doar lucrări pe această temă, dar și un ambient, notează curatoarea Lea Rasovszky.

Expoziția poate fi vizitată de miercuri până sâmbătă, între orele 16:00 și 20:00.

Ștefan Câlția

Lucrări de pictură realizate de Ștefan Câlția în ultimele luni, în atelierul său din București, sunt expuse la Galeria Posibilă în perioada 7 – 21 aprilie.

Lucrările lui Ștefan Câlția vorbesc despre prezent prin simboluri general valabile, aflate într-o directă legătură cu viața și lumea.

Expoziția de la Galeria Posibilă poate fi vizitată în perioada 7 – 21 aprilie, de luni până duminică, în intervalul orar 16:00 – 20:00.