Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Recomandările curatorial.ro pentru weekendul 5 – 7 august
irina dragomir, art safari, curatorial.ro

Recomandările curatorial.ro pentru weekendul 5 – 7 august

Curatorial a întocmit o listă cu expoziții – noi și aflate la final – ce trebuie vizitate în București, în primul weekend al lunii august.

Art Safari #9

Cele cinci expoziții din a noua ediție Art Safari mai pot fi vizitate doar weekendul acesta, la Palatul Dacia-România.

Programul cuprinde: o expoziție cu peste 150 de lucrări semnate Theodor Aman, primul maestru al picturii românești; expoziția „Picasso, Dali & Falla – Pălăria cu trei colțuri” – artă grafică; artă contemporană românească în expoziția „Roșu, galben și albastru”, semnată de Irina Dragomir; fotografii din Germania de Vest și de Est, dar și din România comunistă, în cadrul expoziției Barbarei Klemm; o expoziție dedicată lui Marcel Iancu, artist-fenomen al secolului XX.

Barcelona, văzută de arhitectul Radu Florea

Lucrări de grafică și pictură în acuarelă realizate de arhitectul Radu Florea în Barcelona sunt expuse până pe 16 august în casa filialei București a Ordinului Arhitecților din România, aflată pe strada Sfântul Constantin nr. 32.

Majoritatea desenelor și picturilor au fost realizate în orașul unde autorul a stat aproximativ 1 an împreună cu soția lui și locul unde a fost vernisată prima oară expoziția.

„Barcelona: Tușe, Momente și Schițe” face parte din Expohub OAR București.

Orient vs Occident, la Palatul Suțu

Expoziția tematică de pictură „Orient versus Occident” poate fi vizitată până pe 28 august, la Palatul Suțu.

Este vorba despre o amplă selecție de opere de pictură, grafică și sculptură din bogata colecție a Pinacotecii București. Lucrările realizate de mari maeștri oferă un periplu prin orașele Europei vestice și ale Orientului.

Instalație laser, la MNȚRplusC

Artistul Răzvan Năstase expune în spațiul MNȚRplusC de la Muzeul Național al Țăranului Român.

„Monsters Ate My Artwork” este titlul instalației pusă în scenă de Năstase cu sprijinul curatoarei Călina Coman. Ea va fi menținută în spațiul de la subsolul muzeului până pe 22 august.

Un punct care merge pe jos

Artistul grafician și sculptorul Ionuț Postolache expune la Galeria Verticală din București în perioada 6 – 27 august.

La vernisajul „Un punct care merge pe jos”, programat pe 6 august, la ora 19:00, el va participa cu un performance live, care are rolul de a evidenția expresivitatea liniei în desen prin tehnicile tuș, laviu, liner.

MNAC

Muzeul Național de Artă Contemporană se află în plin sezon expozițional de vară. Până pe 25 septembrie, aici pot fi vizitate șapte noi expoziții dispuse pe cele cinci etaje ale muzeului, precum și o retrospectivă Ion Grigorescu.

Expoziția „Grigorescu Ion – Ion Grigorescu. Vieți paralele (o Retrospectivă)” ocupă întreg etajul întâi al muzeului și poate fi percepută și ca o istorie a vizuală. Lucrări plastice ale artistului stau alături de mii de fotografii și înregistrări video, din anii 1970 până astăzi.

Foto: Art Safari. Credit foto: curatorial.ro