Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Recomandările curatorial.ro pentru weekendul 17-19 martie
puls22

Recomandările curatorial.ro pentru weekendul 17-19 martie

Curatorial.ro recomandă pentru acest weekend trei expoziții vernisate recent în București.

„PULS 22”, la MNAC

„PULS 22”, expoziția celor mai recente achiziții din colecția Muzeului Național de Artă Contemporană, va fi vernisată pe 16 martie, la etajul întâi al MNAC.

Vor fi prezentate cele 192 de lucrări achiziționate anul trecut, în urma sesiunii care a avut loc după doi ani de la precedenta, bugetul de 2 milioane de lei pus la dispoziția muzeului pentru acest proiect de Ministerul Culturii.

La etajul 4 al muzeului, în spațiul Dialog, este deschisă o nouă expoziție a studenților, în care șapte tineri artiști aflați la început de drum se angrenează într-un nou exercițiu colectiv de creație și curatoriat.

„EGO Phagocytosis”, la Kulterra

Expoziția „EGO Phagocytosis” a artistei Natalia Romanciuc este deschisă la galeria bucureșteană Kulterra și va putea fi vizitată până pe 23 aprilie.

Romanciuc, care abordează cu precădere tema maternității, prezintă lucrări recente în prima ei expoziție din acest spațiu.

Artista experimentează în diferite medii, care aduc împreună manifestul, poezia, desenul, ceramica, video art-ul sau performance-ul.

„Orele…”, la galeria Scemtovici & Benowitz

Expoziția „Orele…” a artistului vizual Olimpiu Bandalac, curatoriată de Raluca Ilaria Demetrescu, se vede la galeria Scemtovici & Benowitz din București, până pe 20 aprilie.

Meta-instalație multimedia, expoziția complexă încorporează piese muzicale din creația compozitorului Octavian Nemescu.

În perioada expunerii, galeria va organiza seri dedicate filmelor de animație a căror coloană sonoră poartă semnătura compozitorului Octavian Nemescu (1940-2020), recunoscut drept original creator ai componisticii contemporane.

Foto credit: „PULS 22”, curatorial.ro