Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  „Reconnecting the City” încheie la București prima anuală de artă și știință Neo Art Connect
reconecting the city, galeria no hai, sibiu, nac 2023

„Reconnecting the City” încheie la București prima anuală de artă și știință Neo Art Connect

„Reconnecting the City”, expoziția itinerantă a anualei de artă și știință Neo Art Connect este găzduită, din 31 iulie, de galeria creart din București. Ultima din această serie, ea marchează încheierea primei anuale, ce a conectat timp de trei luni centre culturale din țară cu proiectele de artă și știință.

Instalația este derivată din spectacolul-aplicație „The Walks by Rimini Protokoll” (o co-producție creart/ Teatrelli & Goethe-Institut București). Proiectul curatorial pornește de la tema Anualei de Artă și Știință – reconectarea – și a fost gândit ca o punte între tipuri diferite de manifestări artistice, între artiști și publicul orașelor în care a fost itinerat: Sibiu, Timișoara, Cluj-Napoca și București.

Patruzeci de tineri artiști din aceste centre au fost invitați să parcurgă cele 10 plimbări ale spectacolului experimental-aplicație și să-și descopere orașul din perspectivă performativă, experiențele lor (materializate în fotografii) fiind încapsulate într-o instalație creată de Cosmin Paulescu (Cozo) sub forma unor hărți. Cele 40 de experiențe vor fi prezentate împreună, în premieră.

Parte din instalație vor fi și lucrările concepute de artistul sibian Alexandru Cînean, prezentate în expoziția „EYE SB-YOU!” (FITS 2021) și recontextualizate pentru proiectul „Reconnecting the City”. Perspectiva este completată de „oamenii” artistei Anca Boeriu, care dau glas orașului prin „prezență”, dar și prin intermediul unei instalații audio: „Te uiți împrejur, privești, asculți, simți. Este relația ta de iubire cu orașul. Atunci te întrebi dacă oamenii locuiesc orașul sau se lasă locuiți de acesta”.

Expoziția va rămâne deschisă până pe 27 august 2023.

NAC este organizată de Galateca si Asociația Culturală Neo Art România, de Anca  Boeriu și Andreea Sandu.