Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Record de vizitatori la Brukenthal și o sută de evenimente, în 2023
brukenthal, arta romaneasca, curatorial

Record de vizitatori la Brukenthal și o sută de evenimente, în 2023

Muzeul Național Brukenthal a înregistrat un vârf de vizitatori în anul 2023, când a organizat mai mult de o sută de evenimente, a realizat un film documentar și a înregistrat o creștere de 170% a fondurilor atrase din sponsorizări.

Potrivit raportului de activitate publicat online, muzeul a înregistrat 400.000 de vizitatori pe parcursul anului trecut, cu 100.000 mai mult față de 2022, așa cum transmitea curatorial.ro.

Acum sunt anunțate și o creștere cu 60% a veniturilor din vânzarea biletelor și cu 75% a veniturilor din vânzarea produselor.

Între punctele de referință ale 2023 se află: realizarea împreună cu History Channel a filmului documentar „Marele furt de la Brukenthal”; colaborarea cu Muzeul Albertina din Viena, unul dintre cei 70 de parteneri naționali și internaționali ai muzeului sibian; „Brukenthal exclusive” de la Art Safari, cea mai importată expoziție realizată în România în istoria instituției; refacerea a două spații expoziționale; debutul Festivalului Internațional de Artă Contemporană de la Sibiu, important eveniment cultural-diplomatic din Europa de Est.

UPDATE

Într-un răspuns la solicitarea curatorial.ro, reprezentanții Brukenthal au precizat că numărul total al vizitatorilor (neincluzând vizitatorii cu bilete gratuite) pe anul 2023 a fost de 117.831, în timp ce numărul total al vizitatorilor (neincluzând vizitatorii cu bilete gratuite) pe anul 2022 a fost de 110.370.

Cea mai vizitată expoziție temporară de artă, în funcțție de număr de vizitatori înregistrați, a fost „Albetina”, cu 24.805 vizitatori.

Pe parcursul anului 2023, muzeul a organizat și a găzduit în total 132 de evenimente, iar momentan sunt cuprinse deja în plan, pentru anul acesta, 46 de expoziții și conferințe.